Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una ciclista denuncia un conductor d’autobús per “una agressió” i ell ho nega
  • CA

Un conductor d’autobús de la línia H4 va baixar ahir a les 13:25h del vehicle que conduïa al passeig de Vall d’Hebron per interpel·lar una ciclista que circulava per la mateixa via. Era a l’alçada del número 206 del passeig, just després de passar l’hospital en sentit Besòs. Aquesta part de la història és igual a la versió de les dues parts. A partir de llavors, el que va passar difereix totalment segons qui ho explica. Claudia Alejo, que anava en bicicleta, assegura que el xofer la va “agredir” i “amenaçar de mort”, a més de trencar-li unes ulleres esportives graduades progressives valorades en més de 500 euros. El fet que hauria alterat el conductor seria que la dona circulés per la mateixa via que ell, ja que no hi havia carrils especialitzats –ni bici, ni bus–, i li hauria arribat a fer gestos perquè ho fes per la vorera, assegura Claudia Alejo al TOT Barcelona. 

El relat del xofer, en canvi, és diametralment oposat. Segons expliquen fonts de TMB a aquest diari, el conductor assegura que va deixar l’autobús per comprovar si havia tocat la bicicleta durant la marxa, després d’haver-se discutit mentre circulaven. En baixar del vehicle, es va trobar una dona que l’insultava però no hi va haver cap contacte físic, manté. A més, subratlla que “té anotats diversos testimonis que acreditarien la seva explicació”.

Claudia Alejo, per la seva part, també en té. De fet, la seva història és força curiosa. Ahir mateix, a un grup de Facebook del qual la ciclista no formava part, una usuària va penjar un text demanant col·laboració per trobar “la noia que ha tingut un altercat amb el conductor de l’autobús H4 a la zona Vall d’Hebron”. “Si em necessites, contacta amb mi per privat”, afegia, i es dirigia a la resta de la comunitat de la xarxa social demanant: “Si us plau, compartiu al màxim, necessitarà ajuda”. La dona, que no coneixia la Claudia Alejo, explicava la mateixa història explicada per la ciclista: “Un conductor amb molt mala educació ha baixat del bus i l’ha deixat aturat al mig de la carrereta i ha amenaçat i sacsejat una noia ciclista que anava correctament pel carril de la dreta, però a ell el molestava… De veritat, ha estat vergonyós”. 

Denúncia i lesions

Davant dels fets, Alejo va decidir fer-se una revisió i té un informe mèdic que hi detalla tres lesions lleus, ja que el conductor li hauria agafat la cara, segons la seva versió. Així consta a la denúncia que va presentar ahir a la tarda a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sant Andreu, confirmen fonts policials. En aquest sentit, la ciclista ha contactat amb la dona que va presenciar l’escena i la va compartir a Facebook perquè faci de testimoni en el judici que està previst que es fixi pròximament. TMB, per la seva part, assegura que “col·laborarà aportant la informació que se li sol·liciti”.

Les ulleres trencades arran de l'incident amb el conductor de l'autobús, segons denuncia la ciclista. / Cedida

Les ulleres trencades arran de l’incident amb el conductor de l’autobús, segons denuncia la ciclista. / Cedida

Alejo, que pensa arribar fins a les últimes conseqüències legals, protesta per la indefensió dels ciclistes davant el comportament d’altres vehicles ja que “ni tan sols respectava la distància de seguretat”. També denuncia que, probablement és un cas més de masclisme: “Si hagués estat un noi, no s’hagués atrevit a baixar de l’autobús”, ha comentat també. De moment, aquesta tarda ha contactat amb un advocat, que ha acceptat el cas, i té previst contactar amb altres testimonis per resoldre el cas. 

Més notícies
Localitzen el ciclista que va atropellar un nadó a la Diagonal i va fugir
Notícia: Localitzen el ciclista que va atropellar un nadó a la Diagonal i va fugir
Comparteix
La Guàrdia Urbana ha trobat l'autor de l'atropellament després d'un mes i mig d'investigació
Un conductor de VTC drogat xoca amb 12 motos aparcades i un semàfor de bicis
Notícia: Un conductor de VTC drogat xoca amb 12 motos aparcades i un semàfor de bicis
Comparteix
L'home conduïa una furgoneta amb llicència VTC i ha donat positiu en amfetamines i metamfetamines
Una taxista expulsa a crits un conductor de VTC de l’estació de Sants
Notícia: Una taxista expulsa a crits un conductor de VTC de l’estació de Sants
Comparteix
La taxista l'ha gravat amb vídeo mentre li deia que estava "robant" i ha difós les imatges
Un motorista begut atropella tres membres d’una família de turistes
Notícia: Un motorista begut atropella tres membres d’una família de turistes
Comparteix
L'home tenia un nivell d'alcohol en sang cinc vegades superior a la taxa permesa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa