Localitzen el ciclista que va atropellar un nadó a la Diagonal i va fugir

La Guàrdia Urbana ha trobat l'autor de l'atropellament després d'un mes i mig d'investigació

El ciclista que el 30 de març va envestir una àvia i el seu net, un nadó, ha sigut localitzat per la Guàrdia Urbana de Barcelona. Ha estat necessari un mes i mig d’investigació intensa per trobar el presumpte causant de l’incident, que va marxar després d’endur-se per davant el cotxet on s’estava acomodant al nadó. La col·laboració ciutadana ha estat clau, ja que la Guàrdia Urbana va rebre informació amb la foto i el nom del ciclista gràcies a un usuari a través de les xarxes socials, segons ha precisat el sotscap de la Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat de la Guàrdia Urbana, David Vázquez. 

En la roda d’identificació que es va fer “amb totes les garanties de la llei”, la mare va identificar el ciclista “de forma espontània i sense dubte” en veure la fotografia, segons Vázquez. Un altre testimoni dels fets, que va veure l’atropellament des d’un autobús, també ha reconegut l’home tot i que de manera “menys concloent”. 

Així i tot, l’acusat d’un delicte de lesions per imprudència nega haver comès els fets. La policia local el va citar ahir a la comissaria de Zona Franca i ell, de manera col·laborativa, va prestar declaració. En la seva versió, va al·legar que estava al seu lloc de treball en el moment de l’atropellament, segons ha especificat Vázquez. 

Els fets es van produir el 30 de març a la Diagonal, a l’altura del Parc de Pedralbes, quan una dona acabava de baixar d’un autobús amb el seu net i l’estava posant al cotxet. El ciclista va passar a tota velocitat pel seu costat, per fora del carril bici i infringint l’ordenança municipal, i els va envestir. El nen va resultar ferit greument i l’àvia va patir ferides més lleus. A hores d’ara, les dues víctimes de la topada estan fora de perill i estan en període de recuperació.

Pel que fa a la bicicleta implicada, el sotscap de la Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat ha anunciat que pertany a un model amb un gran èxit comercial d’una gran marca. En posar-se en contracte amb l’empresa que la va comercialitzar “ens van dir que era impossible identificar-la”, ha remarcat Vázquez. De moment, sense haver entrat al domicili del sospitós, no es té cap informació sobre la localització del vehicle i l’home acusat nega tenir una bicicleta com la que es veu a les imatges. ​

“Que ens bombardegin” amb missatges d’ajuda

Segons el relat concretat per la Guàrdia Urbana, després de xocar, el ciclista va caure i la mare, que es va lliurar del xoc, va parlar-li durant poc més d’un minut anunciant-li que la família es desplaçaria a la clínica Dexeus per ser atesa. En aquell moment, l’home va aprofitar per fugir. El comissionat de seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens, d’altra banda, ha explicat que aquest cas “que va causar alarma social” ha avançat gràcies a l’especial col·laboració de la ciutadania.

La Guàrdia Urbana va difondre dues imatges del fugitiu i va demanar l’ajuda dels usuaris a les xarxes socials per trobar-lo, fos el que fos el que poguessin aportar. David Vázquez ha fet especial menció a aquest suport col·lectiu i ha demanat que es repeteixi en ocasions futures: “Que ens bombardegin”, ha dit en referència als missatges de col·laboració, “tot és ben rebut”. A més, ha celebrat que “qualsevol tuit o retuit” és útil ja que “fa que arribem a molta més gent”. 

El fet que en un mes i mig hagi sigut localitzat ha fet que el CSIF,  el sindicat més combatiu de l’Ajuntament de Barcelona –que ha aconseguit representació a la Guàrdia Urbana en les últimes eleccions sindicals–, hagi anunciat que casos com aquest “demostren del que és capaç aquest cos, preparat per a qualsevol investigació”. “Queda clar que és una policia potent i que podria fer encara més coses si tingués més recursos i el suport institucional que no ha tingut amb Ada Colau com a alcaldessa”, ha dit el seu portaveu, Eugenio Zambrano.

Més informació

Comentaris

    Gasòfia CSIF 14/05/2019 3:21 pm
    A TOTS els ciclistes els falta un quart d'hora.
    Serafi Bandarra i Grataconys 14/05/2019 12:20 pm
    ¿I que,li passara quelcom? com a vianant n'estic,no tip,sinó fart del in civisme de molts ciclistes,per sort no tots

Nou comentari