Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un veí de Barcelona acumula 52 denúncies per pilotar un dron sense permís
  • CA

La Guàrdia Civil ha denunciat a 12 pilots per 35 vols il·legals amb drons a Barcelona durant l’estat d’alarma. Entre els identificats hi ha un veí de Barcelona de nacionalitat francesa que ha fet 52 vols no autoritzats tant abans com després de l’estat d’alarma. És operador professional de drons i se l’acusa d’incomplir la prohibició de sobrevolar aglomeracions de persones i edificis i de no tenir les plaques identificatives tant a la nau com a l’estació de pilotatge. A més, també hauria incomplert l’obligació de coordinar-se amb la torre de control de l’aeroport de Barcelona i amb diversos heliports de la ciutat.

Segons un comunicat del cos policial difós aquest dissabte, les denuncies han estat tramitades per l’equip ‘Pegaso’, que té la seva base a l’aeroport Josep Tarradellas-El Prat. Els pilots van ser denunciats per infringir tant la normativa de seguretat aèria com, en alguns vols, la llei de seguretat ciutadana perquè van fer els vols en franges horàries i espais exteriors en els quals estava restringida la mobilitat.

La Guàrdia Civil ha posat les infraccions detectades en coneixement de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria i de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat. L’equip ‘Pegaso’ va ser creat el desembre del 2019 i és l’encarregat de controlar, detectar i si cal inhibir els vols dels RPAS (les aeronaus controlades per control remot), conegudes popularment com a drons.

L’infractor detectat pels Mossos

Els Mossos d’Esquadra també han detectat durant la quarantena un infractor molt reincident que feia volar un dron per Barcelona per publicara les xarxes socials impactants imatges aèries dels carrers buits. El van denunciar per haver fet fins a 36 vols sense permisos i a molta més altura de la permesa. A més el van acusar de burlar el confinament obligatori i de posar en risc el trànsit aeri, ja que els vols superaven els 500 metres d’altura quan només es poden fer a 120 metres com màxim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa