Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denunciat el pilot d’un dron després de fins a 36 vols sobre Barcelona a gran altura

Els Mossos d’Esquadra han denunciat el pilot d’un dron que gravava els carrers buits de Barcelona, per fer fins a 36 vols sense permisos i a molta més altura de la permesa. L’acusen de burlar el confinament obligatori i de posar en risc el trànsit aeri, ja que els vols superaven els 500 metres d’altura quan només  es poden fer a 120 metres com màxim. “En algun cas l’altura assolida va ser superior a la d’algunes aeronaus tripulades”, assevera la policia catalana.

Feia aquests vols “dins de l’espai aeri controlat de l’aeroport del Prat i molt proper a heliports utilitzats per serveis d’emergència”. El pilot “enregistrava imatges de la ciutat de Barcelona amb l’objectiu de publicar-les a través de les seves xarxes socials”, segons els Mossos, que declinen revelar el perfil que difonia aquestes imatges a internet.

Va intensificar els vols “notablement” quan es va decretar l’estat d’alarma i va començar el confinament i en feia tant de dia com al vespre. La policia ha traslladat la denúncia a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA). Les sancions d’aquest òrgan poden arribar fins als 225.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa