Denunciat el pilot d’un dron després de fins a 36 vols sobre Barcelona a gran altura

Enregistrava imatges per a publicar-les a xarxes socials | L'aparell volava més amunt que alguns avions i posava en risc el trànsit aeri

Els Mossos d’Esquadra han denunciat el pilot d’un dron que gravava els carrers buits de Barcelona, per fer fins a 36 vols sense permisos i a molta més altura de la permesa. L’acusen de burlar el confinament obligatori i de posar en risc el trànsit aeri, ja que els vols superaven els 500 metres d’altura quan només  es poden fer a 120 metres com màxim. “En algun cas l’altura assolida va ser superior a la d’algunes aeronaus tripulades”, assevera la policia catalana.

Feia aquests vols “dins de l’espai aeri controlat de l’aeroport del Prat i molt proper a heliports utilitzats per serveis d’emergència”. El pilot “enregistrava imatges de la ciutat de Barcelona amb l’objectiu de publicar-les a través de les seves xarxes socials”, segons els Mossos, que declinen revelar el perfil que difonia aquestes imatges a internet.

Va intensificar els vols “notablement” quan es va decretar l’estat d’alarma i va començar el confinament i en feia tant de dia com al vespre. La policia ha traslladat la denúncia a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA). Les sancions d’aquest òrgan poden arribar fins als 225.000 euros.

Vols ser el primer en rebre totes les nostres notícies? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Nou comentari