Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos morts en un incendi a les Corts
  • CA

Dues persones han mort en un incendi que s’ha produït al quart pis d’un edifici del número 42 de l’avinguda Xile, al barri de la Maternitat i Sant Ramon del districte de les Corts de Barcelona, segons fonts municipals. Les dues persones que inicialment s’atenien com a ferides greus, han mort. Es tracta de dues víctimes de 65 i 74 anys, una parella que vivia al pis afectat per l’incendi. Cap altre veí ha resultat ferit.

El foc s’ha produït en un edifici d’onze plantes i ha cremat un pis de la quarta planta. Hi han treballat onze dotacions dels Bombers de Barcelona i tres dels Bombers de la Generalitat, ja que encara que en principi no actuen a la ciutat passaven per la zona i s’hi han quedat per ajudar. L’avís ha arribat a dos quarts de vuit del matí i cap a les nou del matí s’ha donat l’incendi per controlat. 

Quan han arribat els Bombers de Barcelona, han trobat el pis totalment en flames, amb molt de fum, i les dues víctimes. Els serveis d’emergències han intentat reanimar-les i semblava que amb una d’elles responia, però finalment han mort totes dues, segons ha explicat en declaracions a la premsa el cap de dia del Bombers, Antonio Cabeza.

També ha dit que les causes del foc no es poden saber a primera vista, perquè l’incendi estava molt avançat quan han arribat. I ha afegit que el gos de les víctimes també ha mort en l’incendi

L’explosió, possible conseqüència i no causa

Sobre la deflagració o explosió que han sentit els veïns, Cabeza ha matisat que “un cop comença un incendi, pot esclatar una finestra o un pot de laca i produir un soroll com el que s’ha percebut”. És a dir, que el soroll seria una conseqüència de l’incendi i no la causa, segons la hipòtesi dels bombers. Tot i així, com en tots els incendis, ara la policia científica dels Mossos d’Esquadra n’ha d’investigar les causes.

Veïns desallotjats del número 42 de l'avinguda Xile, al districte de les Corts, on s'ha produït un incendi mortal, el 3 de març del 2019 / ACN

Veïns desallotjats, esperant per poder tornar a casa / ACN

Mentre treballaven els bombers, ha calgut desallotjar part dels veïns. La resta, han sigut confinats com a mesura preventiva per decisió dels bombers. Cap a dos quarts d’onze, s’ha anunciat que els evacuats podien tornar a casa seva, tot i que alguns no tindran gas a casa seva perquè els bombers han tallat la clau de pas per precaució.

Quatre morts en tres incendis en una setmana a la ciutat

Aquest de les Corts és el tercer incendi greu en un pis que es registra aquesta setmana a Barcelona, que han causat quatre víctimes mortals. Dimecres a la matinada, dues persones van resultar ferides molt greus a la Bordeta, i una d’ells va morir l’endemà a l’hospital Vall d’Hebron. L’altra, continua ingressada en estat crític. I ahir un home de 77 anys va morir en un altre foc de domicili al barri de Sants.

Més notícies
Façana de l'edifici al carrer de Sants on s'ha produït l'incendi que ha provocat la mort d'un home de 77 anys / ACN
Un home de 77 anys mor en un incendi a casa seva a Sants
Notícia: Un home de 77 anys mor en un incendi a casa seva a Sants
Comparteix
La víctima ha mort al menjador del seu pis |No ha calgut desallotjar els veïns
Incendi al carrer Súria, a la Bordeta | Bombers de Barcelona
Mor un dels ferits a l’incendi a la Bordeta
Notícia: Mor un dels ferits a l’incendi a la Bordeta
Comparteix
Una persona segueix ingressada en estat crític
Incendi al carrer Súria, a Sants. | Bombers de Barcelona
Dues persones en estat crític per l’incendi de la Bordeta
Notícia: Dues persones en estat crític per l’incendi de la Bordeta
Comparteix
Els bombers han evacuat 40 persones després de rebre l'avís a les 5:50 hores
La fumera de l'incendi del museu de la SEAT / ACN
Incendi al museu de SEAT a Barcelona
Notícia: Incendi al museu de SEAT a Barcelona
Comparteix
No hi ha hagut ferits però una persona ha hagut de ser atesa allà mateix per inhalació de fum

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa