Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un de cada tres barcelonins majors de 16 anys ja està vacunat
  • CA

La vacunació ha agafat velocitat de creuer en les últimes setmanes i a dia d’avui gairebé un de cada tres barcelonins majors de 16 anys ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. En xifres absolutes, 442.665 barcelonins han rebut la primera dosi (26,6%) i 192.324 (13,9%) tenen la pauta completa, segons les dades del departament de Salut.

En les últimes tres setmanes s’han administrat 130.000 primeres dosis i 77.000 segones dosis, el 30% i el 40% de totes les vacunes posades fins ara, respectivament. La posada en marxa dels centres de vacunació massiva com la Fira de Barcelona i l’increment dels enviaments de vacunes a Catalunya permetrà augmentar encara més el ritme de la vacunació a la capital catalana.

Pandèmia estable

Pel que fa als indicadors epidemiològics, les dades de Salut mostren que la pandèmia ha entrat en una fase d’estabilització que permet a les autoritats sanitàries ser moderadament optimistes de cara a l’estiu. En l’última setmana amb xifres consolidades, a Barcelona es van detectar 1.605 casos positius, pràcticament els mateixos que en la setmana anterior.

El risc de rebrot ha baixat fins als 213 punts –60 menys que fa 15 dies) i la velocitat de contagi (Rt) es manté lleugerament per sobre de l’1 des de fa setmanes, però no dona símptomes de creixement. La millor notícia és la reducció de la pressió hospitalària, ja que actualment hi ha 267 persones ingressades, unes 40 menys que fa una setmana, mentre que les morts setmanals han passat de 31 a 14, menys de la meitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa