Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UB estrenarà el curs que ve una nova facultat

La Universitat de Barcelona (UB) comptarà el curs que ve amb una nova facultat. La fins ara Escola d’Infermeria de la UB ha adquirit el rang superior per poder convertir-se en la Facultat d’Infermeria del centre universitari, convertint-se en l’equipament on es formarà el nombre més elevat d’infermeres i d’infermers a Catalunya.

Segons la informació facilitada per la UB a través d’un comunicat aquest dilluns, el centre tindrà un volum de 530 estudiants, 369 membres del personal docent i investigador i 150 membres del personal d’administració i serveis (en alguns casos, compartits amb la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut). L’autonomia de la nova facultat permetrà incrementar el prestigi professional i la identitat acadèmica de les infermeres i reforçar la imatge de la professió a escala internacional. A la UB, s’hi gradua actualment el 20% del personal infermer de Catalunya, de manera que és la universitat amb el percentatge més alt de tot el sistema universitari català.

En aquest sentit, a la Facultat d’Infermeria de la UB, s’hi impartiran el grau d’Infermeria, tres màsters universitaris (Infermeria de Pràctica Clínica Avançada; Lideratge i Gestió dels Serveis d’Infermeria; i Metodologia de la Recerca Aplicada a les Cures Infermeres) i 14 màsters i postgraus propis, a més del programa de doctorat en Infermeria i Salut (interuniversitari amb la Universitat Rovira i Virgili, coordinat pel centre universitari barceloní).

La correcció d’un “deute històric”

“La creació de la Facultat d’Infermeria corregeix un deute històric amb la professió. Els beneficis seran evidents, en obtenció de recursos, millora de la competitivitat internacional i optimització del servei d’atenció a l’alumnat, entre d’altres. Però, sobretot, posem la infermeria al nivell que li correspon, com una de les àrees clau de la salut i de la cura de les persones”, assegura al respecte el rector de la UB, Joan Guàrdia, que considera que aquest pas és una transformació especialment rellevant per a la institució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa