Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UB continua escalant en els rànquings internacionals
  • CA

El 2022 ha estat un any especialment positiu per a la Universitat de Barcelona (UB), sobretot pel que fa a l’impacte mundial de la seva marca. Així doncs, enguany la UB ha escalat en l’University Ranking by Academic Performance 2022-2023 (URAP) i en el National Taiwan University Ranking (NTU), publicats recentment.

En aquest segon llistat ha pujat fins a 14 posicions fins a col·locar-se en la posició número 63 del món; excel·leix en medicina -lloc número 42– i per especialitats destaca sobretot en immunologia (39) i en medicina clínica i neurociències i comportament, en què assoleix la 45ena plaça. A més, conserva el lideratge estatal en aquest rànquing.

Molt rellevant en altres indicadors

En l’URAP la UB es configura com l’única universitat de l’Estat entre les cent millors del món en productivitat científica. A més, va ascendir 15 posicions en els SCImago Institutions Rankings, on a banda de ser la millor universitat del conjunt de l’Estat ocupa el lloc 89è del món entre les institucions d’educació superior. D’altra banda, en la darrera edició del World University Rankings, que edita la revista especialitzada britànica The Times Higher Education, va escalar 11 llocs i ja és la 182ena del món.

Finalment, la UB és l’única universitat de l’Estat que es classifica entre les 200 millors del món en el prestigiós Academic Ranking of World Universities (ARWU), més conegut com rànquing de Xangai. I manté el lideratge estatal al Webometrics Ranking Web of Universities, amb el 124è lloc del món, i al CWUR amb el 132è.

Important avenç en la síndrome de Down

D’altra banda, fa tot just deu dies un grup d’investigadors de la UB va dur a terme un estudi que pot ajudar a detectar les anomalies del funcionament cognitiu provocades per la Síndrome de Down. I en un altre àmbit un estudi de la UB en col·laboració amb la de Washington va concloure que les onades de calor poden reduir de manera considerable la supervivència dels coralls vermells del Mediterrani.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa