Un turista que visitava Barcelona, nou contagi per coronavirus a Catalunya

L'home, de 38 anys i en estat lleu, havia estat a Milà dies abans de visitar la capital catalana

Un turista de 38 anys que visitava Barcelona és l’últim cas conegut de coronavirus a Catalunya. L’home, que va arribar a la capital catalana el 28 de febrer, va patir els primers símptomes el 29 de febrer. El seu estat és lleu, segons ha detallat el secretari de Salut Pública, Joan Guix.

L’home havia passat per Milà, al nord d’Itàlia, el focus de contagis més important a Europa, i està ingressat, segons ha precisat Guix. El secretari de Salut Pública ha volgut tranquil·litzar precisant que es coneix l’origen de tots els casos coneguts a Catalunya. Així, se sap on s’han contagiat, cosa que permet saber que no hi ha casos autòctons de coronavirus sinó que han aparegut en viatges. 

Amb aquest nou contagi ja són tres els turistes amb coronavirus que han estat diagnosticats a Barcelona. Es tracta d’una noia de 22 anys procedent de Tenerife, un jove italià de 26 anys i el cas conegut avui. Els veïns de la ciutat infectats ascendeixen a set. Tot i que Guix no ha precisat els centres on estan ingressats els contagiats, ha declarat que la majoria estan al Clínic. 

El director mèdic de l’hospital Clínic, Antoni Castells, ha reivindicat el paper dels professionals del centre. “Ens hem hagut d’adaptar als canvis però ens hem sortit força bé”, ha celebrat. El cap d’epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla, ha agraït la predisposició dels treballadors per donar suport per afrontar la situació. 

Més informació

Comentaris

    Diversitat i sentit comú 04/03/2020 10:57 am
    El turisme no és un pas "càncer", una mica de respecte per a les persones que pateixen aquesta malaltia. Una altra cosa és quan es descontrola o es massifica una activitat, de qualsevol tipus, per exemple ramaderia superintensiva i el problema de les grans quantitats de purins, el turisme sense "límits" ni planificació, ni respecte, considerat únicament com una cursa amb creixement indefinidament cada temporada (?!) etc
    Guim 03/03/2020 6:05 pm
    Com deia en Xavier Roig, el turisme és un cáncer.

Nou comentari