Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC obliga a aplicar el 25% de castellà en una escola de Barcelona
  • CA

L’escola de Bogatell de Barcelona haurà d’aplicar el 25% de les classes en castellà. Així li obliga el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha anul·lat el projecte educatiu presentat pel centre. Segons els jutges, aquest no segueix la nova norma de la Generalitat i al·leguen que “no contempla el caràcter vehicular del castellà com a llengua oficial, juntament amb el català”. El tribunal també estableix un termini de 10 dies perquè el Departament d’Educació li comuniqui que ha rebut la interlocutòria i informi de qui se’n farà responsable.

Tot plegat arriba després que el Tribunal Suprem no admetés a tramit el recurs presentat per la Generalitat de Catalunya contra la sentència del 25% de castellà a les aules. Ara el TSJC s’hi suma i nega a aquesta escola de Barcelona aplicar el seu projecte educatiu tal com l’han presentat al tribunal.

Més casos com aquest

No és el primer cas en què un tribunal obliga una escola a impartir més hores en castellà. El TSJC, al gener de 2019 va demanar a sis centres de Barcelona i Tarragona que impartís un 25% de les hores en aquesta llengua, fent-se seva una petició de sis famílies. D’una manera bastant similar al cas actual, la sentència demanava a la generalitat i el centre que portessin a terme la resolució i afegia que calia adoptar les “mesures necessàries” per preservar la intimitat de l’alumne.

El plenari en contra de la sentència

El plenari municipal va votar en contra de l’aplicació de la sentència que obliga a impartir un 25% de classes en castellà el desembre de 2020. Ho va fer després d’una proposta de Junts que va tirar endavant amb els vots favorables Junts, BComú, PSC i ERC. El llavors tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, va deixar clar que seguirien defensant el model d’immersió perquè “ha estat i continua sent un èxit”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa