Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es tripliquen els confinats a les escoles de Barcelona en una setmana

Augmenta la presència de la Covid-19 a les escoles de Barcelona. Especialment els alumnes confinats, que s’han triplicat en una setmana. També han crescut el nombre de positius. En set dies s’han aïllat cinc grups escolars i els estudiants que compleixen quarantena passen de 500 als 1.346, segons dades del departament d’Educació.

Les escoles amb grups confinats són: Escola Vila Olímpica, amb 55 persones confinades; Escola Congrés-Indians, amb 51; Sadako, amb 34 aïllats; Institut Escola Rec Comtal, amb 28; i l’Escola l’Arenal de Llevant, amb 25 confinats.

Els últims 10 dies hi ha hagut 131 positius a les aules de la capital catalana, dels quals destaquen, en nombre: l’Institut Escola Londres, amb 16 positius; el Sagrat Cor-Sarrià, amb 12; el Montserrat, amb 10; l’escola Canigó, amb nou positius; i l’Adela de Trenquelleón i l’Escola Torrent de Can Carabassa, ambdues amb sis positius.

Cal assenyalar, però, que no hi ha cap escola tancada a causa de la pandèmia del coronavirus. De totes maneres, l’Institut Escola Londres té 129 persones complint quarantena, però cap grup confinat; el Sagrat Cor-Sarrià frega el 100 d’aïllats, i les escoles Montserrat, Escola Dovella, Padre Damián Sagrados Corazones, IPSI, Escola Vila Olímpica, Nostra Senyora de Lurdes, Betània-Patmos i Escola Congrés-Indians superen el mig centenar de persones que han hagut de tornar a casa, per haver estat contacte estret d’algun positiu.

Augment dels positius a Barcelona

En les últimes setmanes Barcelona viu un repunt de la incidència del coronavirus. Segons les últimes dades del departament de Salut, el risc de rebrot se situa a la franja alta, amb 128,07 punts. En un mes, aquest indicador s’ha doblat, aproximadament. El president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, ha assegurat que aquest hivern és “clau” per saber quina serà l’evolució de la Covid-19 l’any 2022. Ho ha dit en una entrevista que li ha fet l’expresident de la Generalitat Artur Mas, que ha decidit engegar un projecte de videopodcast anomenat ‘A favor de la política’.

De totes maneres, aquest dissabte 200 persones contràries a les mesures que promouen el control i reducció de la pandèmia del coronavirus han protestat pel centre de la capital catalana, a la plaça de Catalunya. Amb pancartes, lemes i crits han mostrat el seu rebuig a la vacunació, al certificat Covid-19 i a l’ús de la mascareta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa