Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Padrós admet que aquest hivern serà “clau” en l’evolució de la pandèmia

Aquest hivern és “clau” a l’hora de marcar l’evolució de la pandèmia l’any 2022. Així de taxatiu s’ha mostrat el president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós. Sobre l’ús de la mascareta, el metge ha assegurat que “ha vingut per quedar-se una bona temporada”. Ho ha dit en una entrevista que li ha fet l’expresident de la Generalitat Artur Mas al seu videopodcast, anomenat ‘A favor de la política’.

Padrós ha sostingut que el sistema sanitari català ha d'”aprendre la lliçó” del que ha passat amb la pandèmia del coronavirus i ha de canviar el seu funcionament, perquè a hores d’ara és “excessivament rígid en el sistema d’organització”, ha considerat. El president del COMB ha aprofitat l’entrevista que li ha fet l’expresident per reclamar més recursos a la sanitat. En aquest sentit, ha demanat a la gent que els aplaudia als balcons cada vespre, durant el pitjor de la pandèmia, que “interpel·li als seus representants polítics perquè aquest discurs es tradueixi a fer que guanyi múscul el sistema sanitari”.

Fent una retrospectiva a la situació de l’any passat, el metge ha assegurat que la pandèmia va servir per demostrar la “capacitat solidària de la majoria de la població”. “Hem vist el mal absolut, la malaltia, la solitud no volguda, però també el bé absolut de la gent senzilla, anònima, que ha donat part del seu temps per ajudar als altres”, ha dit. “Quan irromp la primera onada no teníem ni els elements més importants”, ha recordat.

L’expresident Mas ha demanat l’opinió a Padrós sobre la transparència informativa a l’hora de traslladar la situació epidemiològica del país a la societat en cada moment. “A la gent se li ha d’explicar la veritat, però no cal explicar tota”, ha opinat. Pel que fa a les mesures restrictives de drets fonamentals, Padrós ha tornat a posicionar-se a favor. “Han funcionat molt”, ha defensat.

“El sistema privat de salut va tenir una actitud exemplar”

“El sistema privat de salut va tenir una actitud exemplar de col·laboració [durant la pandèmia]”, ha assegurat el president del Col·legi de Metges de Barcelona. “Agraeixo que hi hagi recursos, vinguin d’on vinguin”, ha afegit, en relació amb el fet que hagin estat majoritàriament les farmacèutiques privades les que han desenvolupat les vacunes contra la Covid-19. De totes maneres, ha criticat la manca d’una indústria catalana que proveeixi d’elements bàsics. “No pot ser que un país com el nostre no pogués obtenir una cosa tan senzilla com és una mascareta”, ha dit.

La corba de contagis, a l’alça

En els últims dies està havent-hi un repunt de la incidència del coronavirus arreu de Catalunya. També a Barcelona. Segons les últimes dades del departament de Salut, el risc de rebrot se situa a la franja alta, amb 128,07 punts. De totes maneres, aquest dissabte 200 antivacunes van protestar pel centre de la capital catalana contra la vacunació, el certificat Covid-19 i l’ús de la mascareta per prevenir el contagi del coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa