Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla se suma a Vergés i recomana no accelerar la desescalada a Barcelona

Barcelona haurà d’anar, probablement, més a poc a poc en la desescalada del confinament pel coronavirus. Ho va advertir ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, i ho subscriu el cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla. En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, Trilla ha assegurat que Catalunya podrà detectar casos en 48 hores com ha plantejat el ministeri de Sanitat però ha obert la porta a la possibilitat que Barcelona i la seva àrea metropolitana hi puguin arribar “una mica més tard”. Segons el doctor, el sistema sanitari català està treballant “a doble màquina” per fer això possible però ha apuntat la dificultat de fer el seguiment en zones més poblades i amb més casos. “Segur que ho podrem fer, el que no sé és si ara mateix estem en condicions de fer-ho”, ha declarat. En aquest sentit, ha considerat “prudent” que aquests zones no entrin en la fase 1 si no es compleixen totes les condicions.

Trilla ha afirmat que s’han de mirar les coses “en el seu conjunt” i ha fet una crida a “no córrer per després fer una passa enrere”. En aquest sentit, ha alertat que “pot ser una mica arriscat” que una zona passi a una fase de desescalada si no es compleixen tots els paràmetres.

D’altra banda, ha considerat que la realització de proves PCR pot ser més complicat del que es pensava en un primer moment ja que, entre d’altres, hi ha manca de reactius. Sobre el programa Orfeu que ha de fer aquestes tests amb la col·laboració de centres de recerca, Trilla ha considerat que calia ser “molt prudent” en dir el període de temps en que e farien i ha planejat que no és el mateix fer-ho en laboratoris de salut que hi estan acostumats que en centres de recerca. Amb tot, ha dit que el projecte tira endavant però la capacitat per fer milers de proves no es tindrà “el dia que es va anunciar que es tindrien”. Sobre un increment de confirmacions de positius entre el personal sanitari, Trilla ha plantejat que es pot donar perquè se’ls està prioritzant en la realització de proves.

Més notícies

El cap de malalties infeccioses de Vall d’Hebron tem un nou brot però menys virulent

Notícia: El cap de malalties infeccioses de Vall d’Hebron tem un nou brot però menys virulent
Comparteix
Benito Almirante assegura que cal esperar "dos o tres dies" per acabar de veure si Barcelona podrà passar a la fase 1 la setmana vinent
Notícia: El cap de malalties infeccioses de Vall d’Hebron tem un nou brot però menys virulent - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa