Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cap de malalties infeccioses de Vall d’Hebron tem un nou brot però menys virulent
  • CA

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, assegura que “és altament improbable que hi hagi un nou brot” de coronavirus pròximament, “com a mínim de la magnitud del què hem tingut les darreres setmanes”. En aquest sentit, ha puntualitzat que el previsible és que el pròxim brot es doni “quan tornin a aparèixer les condicions ambientals adequades, que és al final de la tardor o al principi de l’hivern”. Ràpidament, però, ha apuntat que “és absolutament imprevisible” fer grans previsions “perquè és la primera vegada que apareix” la Covid-19. Ho ha explicat en una entrevista a Betevé avui mateix.

De fet, tot i ser conservador amb les seves previsions sanitàries, Almirante ha donat motius per a rebaixar mínimament la preocupació. “El que és segur és que cada vegada que hi ha una epidèmia d’aquest tipus, la segona vegada no afecta a un nombre tan gran de persones. A més, el que acostuma a passar és que la malaltia no és tan greu”, ha afegit. 

Sobre el futur immediat de Barcelona, en la decisió de si podrà avançar de fase el pròxim dilluns, Benito Almirante ha apuntat que cal “esperar dos o tres dies més” i veure “com evolucionen els indicadors”. La consellera de Salut, Alba Vergés, havia posat en dubte que la capital catalana i el seu entorn seguissin el ritme de desescalada que avançarà de manera general a la resta de l’Estat per motius sanitaris. En canvi, el doctor ha insistit a dir que encara és “aviat” per donar-ho per fet.

Pel que fa a l’estudi al primer estudi de prevalença de la malaltia, el cap de Malalties Infeccioses de la Vall d’Hebron ha relativitzat la validesa dels resultats que deien que només el 5% dels barcelonins estan immunitzats de la malaltia. Els tests que s’han utilitzat “no tenen una fiabilitat del 100%”, ha expressat, i “és molt probable” que sigui “al voltant del 10%” la xifra correcta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa