Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla, sobre les imatges del Born: “Em preocupen i em sembla molt greu”

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha lamentat les imatges d’aquest cap de setmana on s’han vist concentracions de persones: “Em preocupen i em semblen molt greu, la situació no està per fer coses d’aquestes”. Sobre les imatges amb centenars de persones al passeig del Born sense mascareta el passat dissabte a la nit ha reconegut que li fan “caure l’ànim al cor” perquè mentre els sanitaris lluiten i celebren la sortida d’un malalt d’UCI hi ha comportaments com aquests. “Penses: no pot ser”.

S’ha referit també a la convocatòria de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) que va aplegar milers de persones aquest diumenge, perquè tot i que portaven mascareta, “malauradament” no es respectaven les distàncies. Trilla ha esperat que les dades epidemiològiques puguin millor les properes setmanes i que la variant britànica no provoqui un alt creixement. “En les properes setmanes la tendència hauria de ser a la millora”, ha afirmat.

Sobre la possibilitat de relaxar més les restriccions, ha dit que s’hauria de fer “assaig i error” i si s’obren alguns àmbits observar que els indicadors no pugin i llavors decidir “si s’ha de continuar o tornar enrere”. Amb tot, ha afirmat que cal “ser prudents”. Per últim, ha afirmat que en les properes setmanes s’ha d’accelerar el ritme d’arribada de vacunes i ha confiat que quan això passi es podrà vacunar el més ràpid possible les persones de més risc si contrauen la Covid-19.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 01, 2021 | 08:47
  Doctor Strangelove març 01, 2021 | 08:47
  Doncs obriu les terrasses a la tarda, i que els propietaris facin complir les regles d'aforament, meló! Doc.
 2. Icona del comentari de: Cal repensar el confinament, no pot ser que tothom estigui al mateix lloc en el mateix moment a març 01, 2021 | 10:41
  Cal repensar el confinament, no pot ser que tothom estigui al mateix lloc en el mateix moment març 01, 2021 | 10:41
  és el que passa quan només es deixa una porta oberta, tothom ha de passar per ella i aleshores hi ha amuntegament. Si hi hagués més tolerància ens repartiríem més i millor.
 3. Icona del comentari de: Joanna a març 01, 2021 | 14:03
  Joanna març 01, 2021 | 14:03
  Farta d'escoltar a aquests setciències que creuen tenir la capacitat per a decidir el que ha de fer la gent. El covid, pel que s'ha vist fins ara, serà com una muntanya russa durant molt de temps. Prou de dir el que podem o no podem fer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa