Salut segueix amb la desescalada i dona oxigen als grans comerços barcelonins

Aprova la reobertura dels centres comercials i les botigues més grans

El Govern ha anunciat aquest divendres una petita flexibilització en les mesures i ha decidit prorrogar una setmana més la resta de les que ja estaven vigents fins ara, com el confinament comarcal o els horaris en la restauració. Una de les novetats a partir de dilluns és l’obertura de les botigues de centres comercials i grans comerços al 30% d’aforament. Tot i això, la restauració que es trobi dins dels recintes dels centres comercials seguirà tancada. La consellera de Salut, Alba Vergés ha explicat que l’únic que es volia era equiparar la situació de les botigues però que es vol evitar que el centre comercial en si sigui un espai de trobada o on passar el dia.

El Procicat ha aprovat la recuperació de les colònies escolars mantenint el grup bombolla. També està previst que els alumnes de segon curs d’universitat puguin tornar a les classes presencials a partir del 8 de març. Aquestes són dues de les mesures que ha anunciat el Govern després que dijous al vespre ja transcendís que a partir de dilluns reobririen els centres comercials entre setmana i també les grans botigues. En aquest últim cas, hauran de reduir la superfície comercial a 400 metres quadrats.

Pel que fa a l’esport, les classes a l’interior de gimnasos podran omplir fins al 30% d’aforament, independentment del nombre d’alumnes. A l’exterior es podrà arribar al 50%, el mateix que a les piscines. Aquesta nova resolució té una durada de 7 dies més. El confinament comarcal també es mantindrà una setmana més. “La idea d’anar reobrint és perquè pensem que és necessari donar aire”, ha dit el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. El Procicat ha canviat la freqüència amb la qual es reuneix per guanyar agilitat. “Hem canviat la cadència de 15 dies en 15 dies a una setmana per veure com evoluciona la pandèmia”.

Nou comentari