Trilla defensa que Barcelona no entri en fase 1 dilluns i “aguantar una setmana més”

La conselleria de Salut anunciarà avui quina proposta farà al ministeri per a la desescalada, que retardaria el calendari a la ciutat

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, creu que l’àrea metropolitana de Barcelona no ha d’entrar en la fase 1 de la desescalada del confinament pel coronavirus dilluns que ve, 11 de maig, com marca el calendari dissenyat pel ministeri espanyol de Sanitat i discutit per la conselleria de Salut de la Generalitat. “Jo crec que amb les dades que hi ha, si no hi ha un canvi especial, és una opció força bona si volem ser prudents. Crec que els números són justets”, ha argumentat en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio. Trilla ha defensat que caldria “aguantar una setmana més i veure si la incidència baixa” a l’àrea de Barcelona, ja que és pràcticament el doble que la mitjana de l’estat, i concentra el 75% dels casos de Catalunya.

Trilla creu que esperar una mica permetria tenir “més garantia que la possibilitat de rebrots es redueixi de forma important”. De fet, el que diu el cap d’epidemiologia del Clínic és el mateix que està dient durant tota la setmana la consellera de Salut, Alba Vergés, que apunta que la gran mobilitat de Barcelona i la rodalia és un factor de risc extra per a la propagació de la pandèmia de covid-19. Avui, es coneixerà la proposta per regions sanitàries o fins i tot àrees més petites que Vergés presentarà al ministeri per fer la desescalada a Catalunya, que tot indica que deixarà Barcelona fora de la fase 1 de moment. Les declaracions del ministre del ram, el català Salvador Illa, també fan pensar que s’acceptarà la proposta del govern català si es presenta amb arguments tècnics.

Més informació

Nou comentari