Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona supera Madrid en el TOP 50 mundial d’escoles de negocis

El prestigiós rotatiu britànic Financial Times ha fet públic aquest dilluns el rànquing de les millors escoles de negocis de tot el món. La llista, Masters in Management 2023, recull les cent millors escoles de negoci del planeta dividides en quatre grups: de les posicions 1 al 12, del 13 al 43, del 44 al 78 i el grup de cua, del 79 al 100. Cada escola de negocis ha obtingut una puntuació en funció de la comparativa de vint paràmetres, que inclouen aspectes com el salari mitjà que perceben els seus alumnes quan troben feina, la mobilitat internacional, el nombre d’alumnes internacionals o el percentatge de dones estudiants i professores. I si ens fixem en les 50 primeres posicions, Barcelona torna a passar per davant de Madrid. I és que la capital de Catalunya aconsegueix col·locar tres escoles de negocis al TOP 50. És més, una d’elles és al TOP 10.

ESADE, IESE i EADA

Segons el rànquing fet públic pel rotatiu britànic, la millor escola de negocis del món és a París. HEC París és ara la primera, però és que en els tres rànquings anteriors ja havia ocupat el segon lloc i ha passat per davant de la que va ser primera en tres ocasions, la University of St Gallen (Suïssa). Però ben a prop hi ha la primera universitat barcelonina, ESADE, que ocupa el lloc 8 del rànquing mundial, i que ha fet un gran salt aquest 2023, perquè el 2022 i el 2021 també era al TOP 50, però en la posició 16. El seu objectiu és formar professionals amb responsabilitat social. Gràcies als 50 anys d’experiència, són més de 40.000 els professionals que treballen com a directius al món.

L’escola de negocis EADA ocupa el lloc 44 del rànquing EADA

També l’escola de negocis IESE apareix al rànquing, en el lloc 14, i apareix per primera vegada en aquesta prestigiosa classificació. Amb 40.000 exalumnes ocupant càrrecs directius a tot el món, i més de 50 anys d’experiència, manté la seva filosofia de treballar sobre el mètode del cas basat en problemes reals.

I encara una tercera escola de negocis barcelonina en aquest selecte grup planetari. EADA Business School se situa en la posició 44. En aquest cas, el 2022 aquesta escola de negocis es trobava en el lloc 33. Fundada l’any 1957, és una de les primeres escoles a oferir programes específics al món de l’empresa. El seu mètode té com a objectiu aplicar els coneixements a la vida empresarial.

I com queden les escoles de negocis de Madrid? Doncs només 2 aconsegueixen entrar al TOP 50. Es tracta de l’IE Business School (lloc 16) i la Universitat Carlos III de Madrid, que se situa en la posició 35.

Si ens fixem en les posicions del 50 al 100, no hi ha cap escola de negocis de l’Estat espanyol.

Més notícies
Façana de la UPF Barcelona School of Management / UPF

La UPF-BSM entra a la lliga de les escoles de negocis amb segell internacional AMBA

Notícia: La UPF-BSM entra a la lliga de les escoles de negocis amb segell internacional AMBA
Comparteix
La UPF Barcelona School of Management obté una acreditació que fins ara només tenien 5 centres a tot l'Estat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa