Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un tren nocturn Barcelona-Amsterdam, prioritat de la Unió Europea
  • CA

La Comissió Europea vol unir la Unió Europea amb interconnexions en tren, i una de les seves prioritats per aconseguir-ho és crear la ruta ferroviària Barcelona-Amsterdam. Tal com ha informat l’ACN, aquesta novetat l’ha donat a conèixer aquest dimarts l’executiu comunitari, que també ha seleccionat un total de 10 projectes pilot i, a més, ha detallat que la companyia encarregada d’unir les dues ciutats seria la companyia neerlandesa European Sleeper. Aquesta empresa proposa que el trajecte sigui nocturn.

Més enllà d’aquest projecte, la Comissió Europea ha comunicat que un altre projecte és crear noves rutes entre Catalunya i el sud de França. En aquest cas, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) seria el responsable. Una altra connexió que no repercuteix Catalunya ni Barcelona és la que unirà Lisboa, la Corunya i Madrid. També es volen crear rutes entre París, Milà; Venècia i Roma-Munic i Milà-Munic i Hongria-Àustria-oest de Romania, entre altres capaces de marcar un abans i un després en la manera de desplaçar-se per Europa.

Sense connexió amb Marsella i Lió

Pel que fa als vincles de Barcelona amb Europa, el passat mes de desembre es va saber que Renfe havia perdut la connexió ferroviària amb les ciutats franceses de Marsella i Lió. Llavors, la previsió era que Renfe pogués tenir els permisos per anar fins a França en les pròximes setmanes. D’aquesta manera, la capital catalana tornaria a estar unida a les dues ciutats franceses.

En el mateix mes de desembre es va produir un canvi millor que l’anterior. Barcelona va estrenar una connexió aèria amb Jordània, on es troba l’assentament de l’antiga ciutat de Petra. És considerada una de les set meravelles del món. La responsable de la nova ruta és la companyia Vueling i la freqüència és de dos vols setmanals els dimarts i els dissabtes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa