Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’original estratègia d’una llibreria del Clot per traslladar llibres
  • CA

La llibreria Nollegiu del Clot ha protagonitzat aquest diumenge una original escena que ha permès traslladar els seus llibres de l’antiga seu a la nova. Més d’un centenar de persones han participat en una cadena humana per poder moure les obres d’un establiment a un altre, despertant així la curiositat de veïns i vianants.

La cadena humana que ha permès traslladar els llibres d'aquesta llibreria del Clot / ACN
La cadena humana que ha permès traslladar els llibres d’aquesta llibreria del Clot / ACN

Els participants d’aquesta peculiar acció -principalment clients i aficionats a la lectura de diverses edats- han anat passant-se els llibres des de l’establiment ubicat al número 608 del carrer de València fins a arribar al número 588 de la mateixa vorera, només a 200 metres de distància. Segons calculen els responsables de la llibreria, en total s’han traslladat més de 8.000 títols.

La cadena humana que ha permès traslladar els llibres d'aquesta llibreria del Clot / ACN
La cadena humana que ha permès traslladar els llibres d’aquesta llibreria del Clot / ACN

A finals d’agost l’establiment va anunciar que tancava per fuites d’aigua al local, però l’endemà va trobar un altre espai molt pròxim per poder quedar-se al barri. “Vam decidir que valia la pena continuar treballant al Clot, un barri que ens estimem i amb el que tenim vinculació”, ha assegurat aquest diumenge el llibreter de la Nollegiu, Xavier Vidal, en declaracions a l’ACN.

Premi a una llibreria centenària

Una altra llibreria de la ciutat va ser reconeguda fa unes setmanes per la seva trajectòria centenària. La llibreria Pompeia, situada al carrer de Cardenal Casañas, va ser escollida fa uns dies Ramblista d’Honor del 2022, els premis creats per Amics de la Rambla l’any 1961 amb l’objectiu de reconèixer les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de l’emblemàtic passeig barceloní o de la capital catalana en general.

El jurat ha volgut premiar aquest 2022 la Llibreria Pompeia per la seva trajectòria centenària com un dels establiments de referència del barri Gòtic i pel seu “paper rellevant en la difusió de la cultura a Ciutat Vella“. Amb la tercera generació de la família al capdavant, l’històric establiment ubicat en un petit i atapeït local al número 5 del carrer del Cardenal Casañas ha assortit de llibres i d’objectes de papereria durant dècades tant els veïns de la zona com els comerciants de la Rambla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa