Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La llibreria centenària que resisteix al Gòtic
  • CA

Alguns petits comerços de la ciutat ho tenen cada cop més difícil per subsistir. Per sort, però, n’hi ha uns quants que resisteixen. És el cas de la Llibreria Pompeia, al carrer del Cardenal Casañas del barri Gòtic. La Maria Montserrat Martí és qui regenta actualment el negoci i no ha de patir pel futur, ja que el seu nebot vol continuar donant vida a la llibreria, que aguanta des del 1922.

Betevé ha pogut parlar amb els propietaris de la botiga, que asseguren que el negoci segueix viu perquè “els avis i els pares van poder comprar el local”. Aquí, potser, radica part de l’èxit d’aquest establiment, que no ha de pensar en pagar el preu del lloguer, que continua disparat a tot els barris de Barcelona. En aquest sentit, la botiguera és conscient del seu privilegi, ja que hi ha altres negocis que paguen entre 3.000 i 4.000 euros cada mes.

Les claus de l’èxit

Maria Montserrat Martí fa 60 anys que està al capdavant del negoci i el segueix portant com ho ha fet sempre: Sumant i restant a mà i fent quilòmetres per treure la pols del local, si cal, “30.000 vegades”.

Aquesta llibreria tampoc ha canviat gaire físicament. Les prestatgeries, les taules i el sostre és el mateix que fa cent anys. No hi ha rastre de gaires reformes, tampoc per atraure una clientela diferent a la de tota la vida. En aquest sentit, en mantenir els de sempre, es llegeix també que els preus siguin tan populars: antics quaderns de la postguerra es venen a només 30 centims.

Un futur complicat

Però l’actual propietària és conscient que les coses canvien, tot i que confia en la salut del seu negoci. Ara bé, sap que cada cop més gent compra per internet i que per això cada cop desapareixen més botigues. “Només quedaran bars, restaurants, hotels i supermercats”, ha lamentat la botiguera durant l’entrevista amb Betevé. I enmig de tot, agraeix al seu nebot que vulgui continuar amb el negoci, així com va agraïr-li-ho a ella els seus pares i avis fa uns anys, quan va decidir posar-se darrera del taulell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa