Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerten de la presència de tortugues marines a les platges de Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha fet una crida d’alerta per la possible presència de tortugues marines a les platges de la capital catalana. A través de la regidoria d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, el consistori ha posat en marxa un pla informatiu per advertir els usuaris d’aquests espais sobre el protocol d’actuació si es detecta algun exemplar a la sorra.

En una publicació a les xarxes socials, l’executiu local apunta que ja ha començat la temporada de nidificació de les tortugues marines, de manera que la presència d’aquests exemplars a les platges barcelonines pot ser més freqüent que mai. Segons les instruccions facilitades pel consistori barceloní, en cas que un usuari d’aquestes zones trobi localitzi una tortuga, cries o un rastre del possible pas d’un exemplar, és necessari trucar al telèfon 112 per poder alertar les autoritats.

Sobretot, el govern local remarca que els exemplars no s’han de tocar, no se’ls pot fer fotografies amb flaix i, en el marge que sigui possible, s’hauria d’intentar evitar ubicar-se en el camp de visió de l’animal. De fet, el consistori insisteix que molestar tortugues babaues en aquest moment de reproducció tan delicat està tipificat com un delicte que pot comportar severes sancions.

Una espècie protegida

Les tortugues babaues -l’espècie més comuna que podem trobar a les platges del litoral barceloní- està catalogada com a protegida per la seva vulnerabilitat, ja que en els darrers anys s’ha detectat una davallada important dels exemplars i un augment important de l’índex de mortalitat a la joventut.

Rescat d’un gos abandonat

La Guàrdia Urbana de Barcelona va rescatar el passat cap de setmana un gos que havia estat abandonat a l’interior d’un pis del districte de Ciutat Vella. Els agents van acudir al domicili després de rebre l’avís que hi podria haver dins de l’habitatge un animal sense cap mena de supervisió i sense que ningú comprovés el seu estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa