Els Gladiators de Barcelona han anunciat que recuperaran el nom de Barcelona Dragons per participar a la nova European League of Football, que celebrarà la seva primera temporada aquest estiu. L’ELF han tancat un acord de col·laboració amb la potent NFL nord-americana i un dels principals punts era la cessió dels noms dels equips que van jugar a l’antiga NFL Europe.

“Això ens va obrir la porta a recuperar la mítica franquícia de futbol americà europeu”, han explicat els Gladiators en un comunicat. “El nostre desig i objectiu és recuperar aquella màgia, aquell encant especial i el mite del que van ser entre el 1991 i el 2003 els Barcelona Dragons”. La intenció de l’equip és tornar a portar la franquícia al més alt de la competició, com ja van fer el 1997.

Logotip del Barcelona Dragons

L’anunci s’ha fet públic exactament 30 anys després del debut dels Barcelona Dragons a l’Estadi Olímpic de Montjuïc. “No hi havia millor data que aquest dia, 24 de març del 2021, per anunciar que hem tornat”, ha dit la franquícia, que per ara disputarà els seus partits com a local a Reus

Sense camp propi

La manca d’espai a la capital catalana deixa els Dragons, així com la resta d’equips de futbol americà de la ciutat, sense camp. El regidor d’Esports, David Escudé, va argumentar en una comissió municipal responent a un prec de JxCat que no hi ha lloc per instal·lar un camp exclusiu per a aquest esport minoritari. Així, tal com passa amb altres modalitats com el criquet, no hi ha cap espai exclusiu per al futbol americà a la capital.

No obstant, el govern municipal assegura que treballa per adaptar algun camp existent i facilitar la pràctica de futbol americà. La recerca d’alternatives es troba en fase d’estudi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa