Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Què tenen en comú Albert Einstein i els Ferrocarrils de la Generalitat?

Quina és la relació que existeix entre una de les ments més brillants de la història de la humanitat, Albert Einstein, i el servei de Ferrocarrils de la Generalitat? Doncs la resposta és ben senzilla, i és que un dels trens de la línia Barcelona-Vallès d’FGC portarà el seu nom. Així ho han anunciat aquest matí el president de FGC, Toni Segarra i Barreto, i la presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Teresa Cabré Castellví, en un acte a la parada de Plaça Catalunya.

Aquesta decisió s’ha pres per retre-li homenatge al físic alemany aprofitant que fa cent anys que Einstein va passar un temps a la capital catalana. A partir d’avui, es podrà veure en un dels trens de la línia el rostre del reputat científic acompanyat de dues cites de l’alemany. Un homenatge de Barcelona al científic que li tenia una especial estima a la ciutat: “Desitjo amb tota l’ànima que aquesta bella ciutat tan esplèndidament situada, tan assolellada, pugui participar d’una manera ben ferma i eficaç en l’assoliment d’aquest altíssim ideal” -en referència a la pau- va dir Einstein en un discurs des de l’Ajuntament de Barcelona.

Ara fa cent anys que el científic alemany va visitar la capital catalana per impartir tres conferències sobre la teoria de la relativitat a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans i va establir lligams estrets amb la comunitat científica de l’època.

Més FGC batejats

El bateig d’un dels trens dels ferrocarrils catalans amb el nom d’Einstein, però, no ha estat l’únic que s’ha produït aquests darrers dies. Dos trens de la mateixa línia, la que va de Barcelona al Vallès, també han rebut els noms dels escriptors Josep Vallverdú i el Rector de Vallfogona. Es tracta d’una iniciativa que porta per nom “Lletres a Ferrocarrils”, impulsada per FGC conjuntament amb el Departament de Cultura, i que ja fa anys que està en actiu. Escriptors i escriptores com Joan Fuster, Gabriel Ferrater, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Joan Brossa, Maria Aurèlia Campmany i Josep M. Espinàs són alguns dels noms que han donat nom a alguns dels trens de tota la flota dels ferrocarrils.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa