Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxis eren “la fixació” del saquejador de cotxes de Nou Barris

Els Mossos d’Esquadra han comunicat aquest matí l’ordre pionera que un jutge ha emès contra un lladre reincident: la prohibició d’apropar-se als aparcaments de Nou Barris. És la decisió que ha pres un jutjat barceloní després que la policia investigui un jove de 19 anys per la seva possible vinculació en més de 100 robatoris de l’interior dels vehicles. En declaracions als mitjans, a més, el sergent i membre de la Unitat d’Investigació de la comissaria dels Mossos a Nou Barris, Eduard Rodríguez, ha revelat que “una de les particularitats” del modus operandi del delinqüent és que “tenia una certa fixació pels taxis”. Segons l’investigador, “els taxistes moltes vegades acaben el seu torn de treball i deixen les seves eines de feina al cotxe”, com les monedes de la recaptació o els aparells GPS. “I ell se n’aprofitava”, ha conclòs Rodríguez. 

Així i tot, el sergent ha matisat que “no era en exclusivitat” que es dediqués a saquejar taxis, però sí que era una constant en la seva pràctica delictiva. De fet, tot i que els Mossos han acumulat proves contundents de moment “en més de 20 casos” de robatoris a l’interior dels vehicles des de mitjans de novembre, la policia sospita que el nombre de vehicles buidats podria superar el centenar. El motiu de la sospita és doble. D’una banda, segons ha remarcat Rodríguez, perquè durant les mateixes dates i en les mateixes zones en què s’han trobat evidències dels seus robatoris, “hi ha cotxes molt propers que també havien estat saquejats”.

I d’altra banda, el representant de la policia catalana ha posat de relleu que se l’ha detingut en l’últim mes i mig en tres ocasions. El dia 11 de novembre, el 24 del mateix mes i, per últim, la setmana passada, el dia 11. Així, la policia destaca que durant les detencions, quan ell restava a comissaria, “no hi havia cap robatori a l’interior del vehicle”. Per contra, “quan ell sortia, tornaven a augmentar-ne els casos” a Nou Barris. 

Per combatre aquestes situacions, i més encara en època nadalenca, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han posat en marxa un pla d’acció que inclou un reforç “del patrullatge” en zones de presència de vehicles aparcats, ha indicat Rodríguez. Sobre aquest punt, el sergent ha fet una crida a la ciutadania a recordar la vulnerabilitat d’un cotxe a l’hora de ser saquejat i ha demanat que s’eviti deixar-hi objectes de valor com a mesura preventiva. “Deixar la jaqueta, el mòbil o aparells electrònics és deixar precisament el que aquests delinqüents busquen”, ha destacat. 

Així, tot i no ser el més còmode, la policia manté la petició de fer-se responsable dels objectes que poden cridar l’atenció dels lladres i dur-los amb un mateix quan se surti del cotxe. “Cal tenir la idea que deixar les pertinences al cotxes és com deixar-les a terra, a un pàrquing. Entre trencar un vidre i agafar-ho de terra no hi ha gaire diferència”, ha insistit el sergent de la comissaria dels Mossos a Nou Barris.

Més notícies

Un jutge prohibeix a un lladre de cotxes acostar-se als pàrquings on robava

Notícia: Un jutge prohibeix a un lladre de cotxes acostar-se als pàrquings on robava
Comparteix
El jove de 19 anys està relacionat amb 100 fets d'aquest tipus, segons els Mossos d'Esquadra
Notícia: Un jutge prohibeix a un lladre de cotxes acostar-se als pàrquings on robava - Mobile

L’estafador del whisky de Nou Barris

Notícia: L’estafador del whisky de Nou Barris
Comparteix
Almenys quatre comerços de la Prosperitat han estat enganyats els últims anys amb el mateix mètode d'un fals comercial que els demana diners per avançat i després desapareix
Notícia: L’estafador del whisky de Nou Barris - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa