Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tardes més curtes: els minuts de sol que perdem cada dia d’agost
  • CA

Les tardes es fan inacabables amb aquesta calorada… I les nits, tòrrides, encara més. Molts desitgen que s’acabi el dia amb l’esperança que a la nit afluixi una mica la temperatura, però de moment… Ara bé, sabeu que en realitat les tardes d’agost cada dia són més curtes? Ho heu notat?

Tardes 1h i 13 minuts menys llargues

Doncs així és: el dia 1 d’agost es van registrar 14 hores i 22 minuts de sol, mentre que el dia 31 es preveu que el sol estigui present durant 13 hores i 9 minuts. Per tant, quan acabem el mes haurem perdut 1h i 13 minuts de sol. Un raig d’esperança per superar la calor, si bé això no sempre vol dir que baixi gaire la temperatura… Si fem números, cada dia d’agost que passa perdem 2,5 minuts de sol. I com ja haureu comprovat, l’aigua de la platja continua ben calentona a la tarda vespre, i aquests dies s’ha mantingut en 27-28 graus, el que representa una mitjana de 2 o 3 graus més que la darrera dècada.

Però som a primers d’agost i encara cal molta paciència, perquè fins a finals d’agost i principis de setembre la temperatura mitjana diària comença a baixar de manera més decidida fins a situar-se entre els 22 i els 23 ºC a Barcelona.

La temperatura a principis de setmana

I com començarem la setmana? Doncs segons la previsió del Meteocat, amb màximes de 30 graus a migida a la ciiutat, i l’endemà com a molt afluixarà un grau, fins als 29 de màxima. Desgraciadament, les nits seguiran sent tòrrides i s’arribarà a pics de 27 graus. La bona notícia és que a partir de dimecres sembla que es manté la màxima de 30 graus però comencen a descendir les mínimes, que a mitjans de setmana podran caure fins als 22 graus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal dir-ho a agost 07, 2022 | 22:58
    Cal dir-ho agost 07, 2022 | 22:58
    No us queixeu tant que tenim un horari dues hores més del ( solar ) que li correspondria a la península Ibèrica ( UTC+0 ) (excepte Portugal i Galícia UTC-1)). A l'estat espanyol ara l'hora oficial és ( UTC+1) des de l'any 1940, excepte a l'estiu des de l'any 1974 (de març a l'octubre) que és la UTC+2 com ara 7 d'agost del 2022. És a dir que si ens regíssim per l'hora solar (UTC+0) podríem aplicar la dita "per la Mare de Déu d'Agost a les set ja és fosc", amb l'horari actual el 15 d'agost es fa fosc a les 21:00 hores. En resum a l'estat espanyol l'horari que s'aplica és la CET ( Central European Time ) és a dir l'Hora Central Europea UTC+1, la qual apliquen estats el centre d'Europa als quals els hi correspon aquest horari i altres que adopten aquest horari per la banda esquerra i dreta. Dins dels primers hi ha França, Bèlgica, els Països Baixos, l'estat Espanyol i dels segons Polònia i Sèrbia. Al meu parer el nostre país podria seguir amb l'hora UTC+1, però, sense canviar a l'horari "d'estiu" actual, vigent des l'any 1974.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa