Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La tarda barcelonina es cobreix de blanc per la calamarsa

Vora les 17:00 hores de la tarda les fortes pluges que estan previstes per aquest cap de setmana han arribat a la capital catalana després de portar des del migdia avisant amb quatre gotes constants. Uns xàfecs breus, però intensos, que han deixat la imatge de Barcelona amb terrats, teulades i carrers completament blancs per l’acumulació de calamarsa que ha caigut del cel.

Com es pot veure en aquesta imatge publicada a través del compte de Twitter @alexsnclmnt, així és com ha quedat el barri del Clot. Una realitat que també s’ha viscut en altres punts de la ciutat, com a la zona de les Glòries on, a través de Twitter també, es poden veure grans acumulacions de calamarsa. En una d’aquestes tres imatges de la publicació a les xarxes socials es veuen de prop les pedres de glaç en comparació a una moneda d’un euro, i la diferència de dimensió és significativa.

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (meteocat) diuen que la pluja seguirà present a la capital fins a les 20:00 hores. A partir de les 20:00 hores, però, ja no hi haurà risc de pluja i la temperatura no baixarà dels 15 graus.

Alerta d’emergències

Protecció Civil ha activat el pla d’alerta d’emergències Inuncat, ja que es preveuen per aquest divendres i dissabte pluges intenses en una bona part de les comarques de Catalunya, entre les quals es troba l’àrea metropolitana de Barcelona. Demà, dissabte, el dia estarà marcat pels núvols i el sol sortirà tímidament en alguna franja horària. No s’esperen pluges fins a la tarda, entre les 19 i les 22 hores. Segons el meteocat, les temperatures mínimes seran de 13 i les màximes de 17 graus. Per a diumenge, no s’esperen pluges en cap moment i es produirà una lleugera pujada de les temperatures, amb mínimes de 13 i màximes de 19 graus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa