Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanca una de les discoteques més conegudes del Poblenou després de 30 anys
  • CA

La discoteca Merlin, una de les més conegudes de la zona de Marina, tancarà per sempre el pròxim 14 de gener. Així ho ha confirmat la propietat del negoci al TOT Barcelona, que lamenta haver de posar pont final a una història que té més de tres dècades a la zona. El tancament, així, no és per la seva voluntat sinó per l’expansió del pla urbanístic 22@.

Des del centre d’oci nocturn expliquen que el nou pla urbanístic té previst tirar a terra els edificis de tot un xamfrà a conseqüència d’una decisió de la Junta Compensatòria —un organisme que duu a terme actuacions relacionades amb l’urbanisme, com ara la requalificació dels terrenys—, que provocarà que un nou fons d’inversió i l’Ajuntament (amb un 10% del sòl) comparteixin, l’any vinent, la propietat de la parcel·la on s’ubica actualment la discoteca. Malgrat els intents de Merlin de trobar un alternativa al barri, això no ha estat possible perquè l’Ajuntament, diuen des del local, ja no dona llicències en aquesta zona.

“Estem pensant a fer una festa”, diuen de forma irònica des del local, que veu com no li renoven la llicència. Així mateix, un dels socis confirma que el tancament “deixa tots els treballadors a l’atur”. Ara bé, sobre si tenen pensat obrir en un altre espai lluny de Marina, la resposta és clara: “Som grans ja i no estem per això”. “És un esforç personal i econòmic molt gran perquè després tot siguin problemes i et tractin com un delinqüent”, conclouen els propietaris.

El ‘triangle del golfo’

La discoteca, que va obrir coincidint amb els Jocs Olímpics, ha estat una de les més populars de la ciutat en els darrers anys i ha competit amb grans espais com ara la Sala Razzmatazz, que queda a pocs metres. “Segur que, amb tants anys, no ho hem fet tot bé”, remarquen els directius de l’espai. I és que no tot han estat bones notícies pel local, que ha hagut de conviure amb la mala fama del Triangle del Golfo, una de les zones del Poblenou on proliferen més botellades i de la qual la discoteca també en forma part.

Des de la plataforma SOS Triangle Golfo, per exemple, han criticat que el terra és ple de restes de pixums, de llaunes i ampolles buides els dies de més festa nocturna. I és que una de les opcions més econòmiques per sortir de festa a Barcelona es troba en els bars situats al carrer de Pere IV, que aglutinen gran part de l’oci d’aquesta zona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa