Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tallen la Diagonal per reclamar el “confinament” dels cotxes
  • CA

Entitats veïnals i socials han tallat un tram de la Diagonal per reclamar la reducció del vehicle privat a Barcelona. Durant almenys una hora, unes 200 persones han participat en una concentració ubicada al tram tallat als cotxes, des de la plaça Francesc Macià fins a l’avinguda Sarrià. La mobilització, que ha comptat amb una coreografia per simular les morts per la contaminació, ha tingut com a protagonistes vianants i bicicletes i ha suposat el darrer acte de la campanya Confinem els cotxes, recuperem la ciutat.

Els concentrats reclamen un pla de xoc “urgent” de conversió de les calçades en viari prioritari per a vianants i bicis, a tots els carrers i accessos de la ciutat; i l’aplicació d’un peatge anticontaminació.Durant la concentració s’ha pogut escoltar música i clams a favor d’un aire més net. Al final de l’acte s’ha fet una coreografia amb la qual se simulava com la contaminació de l’aire causa ofecs, malalties i, finalment, la mort. Sota el lema Respirar net és un dret la campanya compta amb el suport de 676 entitats i més de 8.300 persones.

Dos nens mostren pancartes a favor de la reducció del vehicle privat a Barcelona / ACN

Reclamen “valentia política”

Des de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, una de les impulsores de la concentració, Olga Margalef, ha explicat a l’ACN que el que demanen és “valentia política” per part de les administracions per abordar el problema de la qualitat de l’aire. Segons Margalef, hi ha nombrosos estudis i informes sobre l’impacte en la salut, especialment dels infants.

Un cartell a favor de la limitació del vehicle privat / ACN

“El que fa falta són les mesures per realment restringir els cotxes i les motos a la ciutat, que són les principals fonts de contaminació”, ha indicat. A més, ha afegit que en temps de pandèmia calen més espais i accelerar les mesures per reduir la contaminació. Guille López, portaveu de la plataforma Eixample Respira, ha explicat que han tornat a sortir al carrer per reclamar una ciutat on els nivells de contaminació i el soroll es redueixin i deixi d’estar “envaïda” de cotxes i motos.

Més notícies
Barcelona és la sisena ciutat europea amb més morts per contaminació | Europa Press
La pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona durant el confinament
Notícia: La pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona durant el confinament
Comparteix
El trànsit va decaure entre un 75% i un 80% segons l'estudi realitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya
La Gran Via a primera hora de la tarda quasi buida, just abans de l'estat d'alarma pel coronavirus / Jordi Play
Els nivells de contaminació del confinament evitarien 800 morts anuals a Barcelona, segons un estudi
Notícia: Els nivells de contaminació del confinament evitarien 800 morts anuals a Barcelona, segons un estudi
Comparteix
La menor pol·lució durant l'estat d'alarma hauria evitat 15 víctimes i si fos permanent tindria un gran impacte en la salut pública

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa