Tall de trànsit contra un projecte de fer una vintena de cuines fantasma a Sant Martí

El missatge de la protesta és clar: "Fora les cuines del nostre barri"

Un centenar de veïns de la Verneda i la Pau (Sant Martí) han portat les protestes contra el projecte d’una macrocuina fantasma al seu barri una mica més enllà. Després de diverses protestes al carrer, avui han decidit tallar el trànsit per fer-se veure. Així, a les 19 hores han avançat per la Gran Via a l’altura del carrer Selva de Mar i han ocupat els dos carrils de circulació. El missatge és clar: “Fora les cuines del nostre barri”.

L’acció l’han organitzat les famílies de la zona més afectada, que darrerament han engegat també una plataforma per fer un front comú contra els macroprojectes de dark kitchens en entorns veïnals. Per fer-ho, han reclamat a l’Ajuntament que aturi el projecte que està en marxa a tocar del mercat de Sant Martí, tal com va avançar el TOT Barcelona. De moment, però, el govern municipal ha expressat que no té les eines per aturar el projecte. Els veïns, però, segueixen convençuts.

La protesta ha aplegat veïns del barri. S’hi troben els adolescents amb patinet, la canalla acompanyant els pares i els més grans, que també s’han plantat a la primera línia de l’acció. Amb tot, s’ha interromput la circulació dels cotxes en aquest punt durant uns quinze minuts.

Durant l’aturada del trànsit, s’ha produït un incident entre els veïns i un motorista, que s’han enganxat pel tall de trànsit. Inmediatament se n’ha fet càrrec la Guàrdia Urbana i el succés ha quedat en no-res.

Més informació

Nou comentari