Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La superilla Eixample avança: ja s’han col·locat les antigues llambordes
  • CA

Les antigues llambordes de Barcelona recuperades ja s’han col·locat en un dels trams de la futura superilla de l’Eixample. Concretament, es troben al carrer de Girona amb la Gran Via de les Corts Catalanes, en un dels extrems d’un dels quatre eixos verds que conformaran la nova superilla. Aquestes llambordes van quedar al descobert en el carrer de Consell de Cent el passat setembre, pocs dies després que comencessin les obres d’aquest projecte. Paral·lelament, també es van descobrir en el carrer de Girona vies de l’antic tramvia. L’Ajuntament va decidir conservar part de les vies i de les antigues llambordes que parlen del passat de la ciutat.

Les llambordes es van descobrir el passat setembre / Alba Losada
Les llambordes es van descobrir el passat setembre / Alba Losada

Gairebé tots els vianants que caminen per davant d’aquest tram on s’han instal·lat les llambordes recuperades passen de llarg. Segurament la majoria no s’ha parat a observar les diferències que té amb els panots, de temps actuals, situats en altres punts d’aquest eix verd del barri de la Dreta de l’Eixample. En preguntar-li un equip del TOT Barcelona a un d’ells, l’Ana, diu que veu amb bons ulls la seva recuperació. “S’ha d’aprofitar el que ja està fet. A més, és bonic conservar coses del passat i fer que la gent pugui caminar per sobre seu”, afirma.

Avantatges per als vianants

Per part seva, una altra vianant, l’Esther, reconeix al TOT que no té cap opinió sobre les llambordes ni s’ha plantejat quin posicionament representa millor el seu pensament. El que sí que creu sobre la superilla Eixample, però, és que donarà avantatges a les persones que es moguin caminant, però, alhora, dificultarà la mobilitat als vehicles de motor.

Es preveu que amb la superilla Eixample es guanyin 58.000 m2 d'espai públic / Alba Losada
Es preveu que amb la superilla Eixample es guanyin 58.000 m2 d’espai públic / Alba Losada

La futura superilla de l’Eixample està suposant que, en aquests moments, hi hagi obres en els carrers de Girona, Consell de Cent, Rocafort i Comte Borrell. A més de les pacificacions d’aquests carrers, gràcies a les obres es crearan quatre noves places en les cruïlles del carrer del Consell de Cent amb les de Girona, Rocafort, Comte Borrell i Enric Granados. Amb tot, els barcelonins guanyaran, en principi, 58.000 m2 d’espai públic.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a gener 07, 2023 | 18:32
    FRAN BCN gener 07, 2023 | 18:32
    Molts barcelonins no, volem aquestes frikades però la Colau vinga super illes. Fes un referèndum coi, fins i tot tens oposició a l'Ajuntament
  2. Icona del comentari de: Joan a gener 08, 2023 | 14:47
    Joan gener 08, 2023 | 14:47
    La Colau, la Janet Sanz, i tota la tropa que les acompanyen, no tenen l'autoritat moral per fer el que están fent. Pel fet que siguin alcaldesa i tinent d'alcalde, estan rebentant Barcelona. Ja és hora, que algú els hi pari els peus, i que fotin el camp, i ens deixin tranquils.
  3. Icona del comentari de: David a gener 08, 2023 | 17:14
    David gener 08, 2023 | 17:14
    Por fin. Más espacio verde para las personas. Coches fuera ya.
  4. Icona del comentari de: Joan i família a gener 09, 2023 | 12:22
    Joan i família gener 09, 2023 | 12:22
    Nosaltres vivim al bell mig de la superilla i n'estem encantats. No patiu que la defensarem a totes les plataformes i fòrums possibles :) El model anticotxe ha arribat per quedar-se, al final la vostra salut ho agrairà ja ho veureu amb el temps. Us convé caminar mes i no voltar amb el cotxe -encara que sigui elèctric- per anar a fer els "recadus". Us ho diu un que ha vist infinitat de capítols de Motor a Fons.
  5. Icona del comentari de: J.Manuel a gener 09, 2023 | 16:16
    J.Manuel gener 09, 2023 | 16:16
    Ada colau no es urbanista... Si Ildefonso Cerdá levantara la cabeza!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa