Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les obres de la Superilla de l’Eixample arrencaran amb dos mesos de retard
  • CA

L’actuació per habilitar els quatre eixos verds que formaran la superilla de l’Eixample arrencaran finalment el pròxim 16 d’agost. Així ho ha confirmat aquest dimecres l’Ajuntament de Barcelona, que ha detallat que els treballs es faran de forma simultània als quatre carrers que seran transformats. Amb aquesta nova data, les obres s’iniciaran amb prop de dos mesos de retard, ja que haurien d’haver començat el passat mes de juny.

Els treballs es concentraran en els carrers del Consell de Cent, de Girona, de Rocafort i del Comte Borrell i suposaran la creació de fins a quatre noves places en els encreuaments del carrer del Consell de Cent amb els de Girona, de Rocafort, del Comte Borrell i d’Enric Granados. En total, la previsió és que s’acabin guanyant gairebé 58.000 m² d’espai públic per als vianants en detriment dels vehicles de motor i que s’augmenti considerablement la presència de verd urbà a la zona delimitada per aquests quatre eixos pacificats.

Circulació per un carril i reubicació de serveis

Mentre s’allarguin les obres, els vehicles només podran circular per un carril en els carrers afectats i ja s’han reubicat fora de la zona afectada serveis com les places per a persones amb mobilitat reduïda. Pel que fa a les zones de càrrega i descàrrega s’han creat nous espais més integrats que no s’haurien de veure afectats pels treballs d’implantació de la nova superilla.

La previsió del consistori barceloní és que el 16 d’agost arrenquin les intervencions més estructurals, que comportaran canvis destacats en la mobilitat a la zona. En aquest sentit, els vehicles que accedeixin a algun dels carrers afectats no podran fer tot l’eix viari seguit i hauran de girar a cada illa. L’administració assegura, però, que en tot moment es garantirà l’accés als aparcaments i el pas de serveis, vehicles d’emergències i vianants.

Demanda desestimada

Cal recordar que el Jutjat Contenciós Administratiu número 16 de Barcelona desestimava el passat 3 d’agost la demanda de mesures cautelars que pretenia aturar l’inici d’aquestes obres. En la seva resolució, el magistrat considera que la petició que va fer arribar la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona (CPUBCN) no estava prou justificada, ja que aquesta polèmica transformació urbanística no té un caràcter “irreversible”, com defensava l’ens en la seva denúncia, i apunta que davant d’aquesta situació preval l’interès públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa