Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els contagis es disparen a Barcelona després del pont
  • CA

La sisena onada accelera i ha disparat els contagis de Covid-19 després del pont. Segons l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), la setmana passada es van registrar 4.154 casos a la capital catalana, gairebé un 40% més que la setmana anterior. Encara és d’hora per veure l’impacte exacte del pont de la Puríssima, però les xifres mostren que la pandèmia segueix en clara fase d’expansió.

En l’últim mes el nombre de casos s’ha multiplicat per cinc a Barcelona i divendres es va assolir un nou rècord de positius en un sol dia. Segons el departament Salut, el dia 10 es va detectar 1.113 casos. Era la tercera vegada que se superava el rècord de contagis diaris en la mateixa setmana, tot i que el pont ha provocat un efecte rebot perquè en els dies festius es fan menys proves PCR i testos d’antígens per la menor afluència de pacients als hospitals.

Evolució dels casos de Covid a Barcelona per districte / ASPB

L’Eixample, amb 722 casos, és el districte amb més positius de la ciutat, seguit de Sant Martí (589), Horta-Guinardó (499), Sarrià-Sant Gervasi (436) i Nou Barris (436), gairebé el 70% de tots els casos de Barcelona. A l’extrem oposat hi ha Ciutat Vella (164), les Corts (212), Sant Andreu (326), Gràcia (348) i Sants-Montjuïc (365).

Indicadors disparats

Després de la treva enganyosa que va suposar el pont, els indicadors epidemiològics estan disparats a Barcelona. El risc de rebrot està a punt d’arribar als 500 punts –200 per sobre que fa 15 dies– i la velocitat de contagi (Rt) es manté elevada, tot i que ha caigut gairebé tres dècimes i se situa en 1,24. La taxa de positivitat ha superat el 10% i mostrar el descontrol creixent de la propagació del virus.

La pandèmia a Barcelona, en xifres / Salut

Pel que fa a la situació dels hospitals, actualment hi ha 145 persones ingressades a centres barcelonins, un 50% més que dues setmanes. Pel que fa als crítics, 80 persones estan a les Unitats de Cures Intensives (UCI), al voltant d’un terç del total de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa