Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien contractacions irregulars en els serveis socials de Barcelona
  • CA

La polèmica per possibles contractacions irregulars en els serveis socials de Barcelona podria acabar a tribunals. La CGT ha denunciat davant la fiscalia les suposades irregularitats comptables, de contractació de personal directiu i d’adjudicació de serveis que s’haurien produït al Consorci de Serveis Socials de Barcelona entre el 2014 i el 2019, quan l’ens estava en mans de CiU.

Segons informa l’ACN, el sindicat creu que els tres primers gerents de l’organisme podrien haver comès delictes de tràfic d’influències, prevaricació i malversació de fons públics, en pagar sobresous irregulars a comandaments i contractar-los a dit sense cap procediment administratiu. La denúncia apunta sobretot contra el primer gerent, Ramon Lamiel, actual director del Servei Català de Trànsit, el segon gerent, Josep Pera, i dues exdirectores de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

Cal recordar que la CGT ja va denunciar públicament el passat octubre aquestes greus irregularitats, algunes de les quals o bé ja no serien punibles i haurien prescrit o bé ja s’han anat esmenant amb el temps. Malgrat tot, el sindicat considera que encara hi ha dos fets demostrats “molt greus” que poden ser punibles: la contractació a dit de diferents caps de servei amb fixesa laboral des del primer dia sense cap oposició ni concurs públic, i els complements salarials abonats per sobre del conveni a la majoria d’aquests comandaments.

“Falsedats” i “pilotes fora”

La decisió de portar el cas a la fiscalia té lloc després de la compareixença al Parlament dels diferents presumptes implicats, on segons el sindicat es van dir “falsedats” i es va optar per tirar “pilotes a fora” en comptes d’assumir els fets ara denunciats. “Considerem una obligació ètica i moral per part del nostre sindicat denunciar aquests fets a la fiscalia”, conclou la CGT, que d’aquesta manera busca depurar responsabilitats als tribunals per aquest cas destapat per El Periódico.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa