Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els senglars arriben a Sant Andreu atrets per la brossa a la via pública
  • CA

Els veïns de Sant Andreu es queixen de la presència de senglars al barri. Segons afirmen, els animals baixen a les zones urbanes en cerca de menjar i se senten atrets per les escombraries que es deixen a la via pública a causa del sistema de recollida porta a porta.

Durant la matinada d’ahir es van veure tres senglars rebuscant a les escombraries al carrer del Pare Sechi, un dels afectats pel sistema porta a porta. També s’han vist aquests animals a l’encreuament entre el carrer de Sòcrates i el carrer de les Monges.

Molts barcelonins creuen que la presència de senglars es deu al sistema selectiu d’escombraries, ja que han de deixar la brossa al carrer durant tota la nit, moment en què els senglars aprofiten per buscar menjar entre bosses i contenidors.

El sistema ha sigut molt criticat a través de les xarxes i els veïns demanen una millora de la recollida de les escombraries a l’espera que arribin dels contenidors intel·ligents.

L’Ajuntament incrementa la captura de senglars

L’Ajuntament de Barcelona ha reforçat aquest any la captura de senglars per limitar la seva proliferació i presència als nuclis urbans. Aquesta és una de les mesures incloses en el Pla D’Acció 2022-2023 per reduir la presència de porcs senglars a l’entorn urbà de l’Ajuntament, el qual té un pressupost de 121.000 euros. El consistori també proposa mantenir els desbrossaments als districtes d’Horta-Guinardó i sud de Nou Barris, i estendre’s al sector nord de Nou Barris, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts; implementar més contenidors amb sistema antiblocatge als barris de muntanya, com és el cas de Torre del Baró, Ciutat Meridiana, Vallvidrera i Rectoret; i impulsar campanyes de sensibilització.

El 2021 va ser l’any que més captures d’aquests animals s’ha fet (192) des de 2014. També ha estat el que més incidències ha registrat (1202). Respecte de l’any 2020, suposa un augment del 176% dels exterminis de senglars i el doble d’accidents detectats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa