Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Contracimera climàtica a Barcelona: “La COP27 és paper mullat”

Un centener de persones han protagonitzat aquest dissabte al barri de Sants, districte de Sants-Montjuïc, una contracimera a la cimera del clima que està celebrant en aquests moments les Nacions Unides a Egipte. Tal com ha informat l’ACN, consideren que la “COP27, no té cap mena de sentit, és paper mullat”, ja que els governs afronten l’emergència climàtica amb “manca d’ambició”.

La iniciativa l’ha organitzat la Xarxa de Moviments per la Justícia Climàtica, que ha programat debats sobre crisi climàtica a Can Batlló des d’aquest matí. Després, al migdia, els assistents han fet una marxa de protesta que ha recorregut l’Estació de Sants i ha culminat a la plaça dels Països Catalans. S’han vist pancartes amb lemes com “Emergència ecològica, acabem amb el capitalisme destructor i patriarcal” o “Pugen els preus, pugen les temperatures: ens alcem!”. El seu objectiu és “tornar als carrers per exigir accions reals”.

Acusen multinacionals de fer ‘greenwashing’ i contaminar el planeta

Per part seva, Naiara Fernández, integrant de la Xarxa per la Justícia Climàtica, ha explicat a l’ACN que “aquesta contracimera és la conseqüència de no creure en la COP, de veure com any rere any només hi ha polítics que van passant per allà amb els seus jets privats per fer promeses que mai arriben”. Paral·lelament, Fernández ha insistit que hi ha grans multinacionals que no lluiten de veritat contra el canvi climàtic, sinó que fan ‘greenwashing’ i, a la mateixa vegada, contaminen el planeta i fan pressió als governs perquè no s’aprovin normes restrictives per a l’economia.
Durant la jornada d’aquest dissabte els presents a la contracimera han abordat un “pla de xoc” davant la “crisi ecosocial” i han alertat que “la manca d’ambició dels governs està condemnant el planeta a un escalfament global molt superior als dos graus”. La Xarxa per la Justícia Climàtica vol posar sobre la taula reptes com “la sobirania energètica i alimentària”, els preus dels habitatges i la inflació, entre altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa