Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els sanitaris de l’Hospital del Mar, al límit, amenacen amb una vaga

Els treballadors de l’Hospital del Mar estan al límit després de gairebé dos any de pandèmia i amenacen de fer vaga després de les festes de Nadal. La CGT ha assegurat que la plantilla del centre “no aguanta més” i ha denunciat els abusos laborals que els sanitaris suporten des de fa anys, agreujats per l’exigència de la Covid-19, que ha saturat el sistema hospitalari amb cada nova onada.

El Comitè d’Empresa denuncia que la pandèmia ha colpejat amb duresa l’hospital, que després d’anys de retallades ha encarat la Covid-19 amb un “increment brutal” de la feina. A això cal sumar-li una planificació “penosa” dels recursos per la manca de personal, la qual cosa ha eliminat qualsevol possibilitat de conciliació familiar i social entre els seus treballadors, ofegats per jornades interminables i vacances posposades.

Els sindicats es plantegen emprendre totes les accions que tenen a l’abast, inclosa la vaga, si la direcció de l’Hospital del Mar no rectifica i s’avé a introduir canvis per alleugerir la càrrega de treball dels sanitaris.

Denúncia a inspecció de treball

La CGT també ha denunciat l’Hospital del Mar a Inspecció de Treball perquè s’estan barrejant pacients Covid amb altres pacients, una decisió que posa en risc tant al personal com als pacients no contagiats. La situació és especialment crítica a la Unitat d’Hospitalització 30, que normalment acull pacients d’Urologia i Traumatologia i ara mateix acull 10 pacients quirúrgics amb 10 pacients Covid. Passa el mateix a Urgències, segons el sindicat, que critica la “mala gestió” de la direcció del centre.

Hospitals plens

L’increment de casos de les últimes setmanes s’ha traduït en un degoteig constant de nous ingressats als hospitals barcelonins. Segons les dades del departament de Salut, actualment hi ha 156 persones ingressades a Barcelona, de les quals 92 estan a l’UCI. Els casos s’han disparat un 70% en una setmana i tots els indicadors epidemiològics presagien un Nadal d’alt risc a la capital catalana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Viral a desembre 20, 2021 | 15:46
    Viral desembre 20, 2021 | 15:46
    Con dos cojones, jüerga general!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa