Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona s’encamina cap a un Nadal d’alt risc: els casos pugen un 70%

Barcelona s’encamina cap a unes festes de Nadal d’alt risc. Els casos s’han disparat un 70% en només una setmana i l’últim mes s’han multiplicat per cinc. Segons les dades provisionals de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, la setmana passada en va registrar 7.303 positius a la capital catalana, un 68,8% més que l’anterior. La incidència de la Covid a la ciutat s’ha enfilat fins a 440 casos per cada 100.000 habitants, la més alta de l’estiu.

Per districtes, l’Eixample (1.253) és el que ha detectat un major nombre de casos en termes absoluts, ja que és el més poblat de Barcelona, però és Sarrià-Sant Gervasi el que registra la incidència més alta de tota la ciutat –551 casos per cada 100.000 habitants–, seguit molt de prop per Gràcia (503). En canvi, sembla que de moment Ciutat Vella ha aconseguit esquivar la duresa de la sisena onada i és amb diferència el districte amb menys casos (344) i una incidència més baixa (314).

Indicadors disparats

L’acceleració dels contagis ha fet que tots els indicadors epidemiològics que monitora el departament de Salut estiguin disparats. El risc de rebrot ha superat els 1.200 punts –el triple que fa una setmana– i la velocitat de contagi (Rt) està en 2,04, la qual cosa vol dir que cada persona infectada en contagia dues de mitjana. Pel que fa a la taxa de positivitat –percentatge de positius respecte al total de proves– també està fora de control i ja supera el 12,3%.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estableix en una taxa de positivitat del 5% el llindar que indica que una pandèmia encara es pot gestionar de manera eficaç. A partir d’aquest percentatge, el rastreig de casos ja no és útil perquè les cadenes de transmissió són impossibles de seguir –molts casos s’escapen a la detecció–.

La situació hospitalària també és delicada, tot i que els efectes de l’explosió de casos d’aquests dies encara trigarà a notar-se. Actualment, hi ha 161 persones ingressades a Barcelona, un 60% més que fa dues setmanes. Segons les dades de Salut, hi ha 91 persones a les UCI de la capital catalana, el doble que fa 15 dies. Les defuncions també pugen amb força i l’última setmana se n’han registrat 20.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa