Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Taquen amb “sang i petroli” la vitrina d’una mòmia del Museu Egipci
  • CA

Dos activistes del col·lectiu Futuro Vegetal han protagonitzat aquest diumenge una acció de protesta contra la cimera del clima, la COP27, que està celebrant aquests dies les Nacions Unides a Egipte. Tal com han explicat fonts dels Mossos d’Esquadra al TOT Barcelona, l’acció ha consistit a tacar amb melmelada la vitrina que protegeix un sarcòfag del Museu Egipci de Barcelona. Per part seva, Futuro Vegetal ha dit en el seu compte de Twitter que els activistes han banyat la vitrina amb “sang i petroli”.

Tal com es veu en una foto que ha penjat el col·lectiu a la xarxa social, després han desplegat una pancarta on es llegia: “Copa Cola +2,5 º”. “No aguantem més que els governs rentin la seva imatge a la COP27 per enganyar la població sense tirar endavant mesures reals”, han indicat a la piulada i han afegit: “Mentre l’ONU preveu escenaris d’una temperatura del planeta de 2,5 ºC, els nostres líders seuen a una taula mentre els paga Coca-Cola”.

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat els activistes

D’altra banda, fonts dels Mossos detallen que no han causat més danys a part de les taques i que l’acció no ha tingut gaire repercussió perquè ho han fet en un espai poc concorregut. La protesta ha acabat quan han arribat agents dels Mossos i han desallotjat els activistes.

Aquesta no ha estat l’única protesta que ha provocat la COP27 a Barcelona. Un centenar de persones van protagonitzar aquest dissabte al barri de Sants, districte de Sants-Montjuïc una contracimera. Tal com va informar l’ACN, els participants en la iniciativa creuen que “COP27, no té cap mena de sentit, és paper mullat”, ja que els governs aborden la crisi climàtica amb “manca d’ambició”. La iniciativa va consistir a organitzar debats sobre l’emergència climàtica a Can Batlló i després fer una marxa de protesta. Va començar a l’Estació de Sants i va acabar a la plaça dels Països Catalans.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a novembre 13, 2022 | 19:07
    Anònim novembre 13, 2022 | 19:07
    "Mi padre murió en la mina sin doctor ni protección color de sangre minera tiene el oro del patrón" Atahualpa Yupanqui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa