Salut endurirà les restriccions als centres de culte per evitar imatges com les de la Sagrada Família

Vergés ha demanat que es posposi qualsevol acte que no sigui imprescindible

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que el Govern de la Generalitat ja treballa en una nova resolució per endurir les restriccions als centres de culte per evitar imatges com les que es van produir aquest cap de setmana a la missa de la Sagrada Família, on es van reunir unes 600 persones. “Independentment del que digui una resolució, demanem que tot allò que no sigui imprescindible es posposi”, ha dit Vergés, que ha insistit que el seu departament no tenia constància de la celebració de l’acte.

El decret de l’estat d’alarma aprovat pel govern “no permet tancar els llocs de culte perquè és un dret fonamental, només es pot reduir l’aforament”, ha dit Vergés. “En base a això es va limitar l’aforament al 30%, però és evident que no va ser suficient per evitar les imatges d’aquest cap de setmana”. Per això el departament de Salut reclamarà al Procicat que s’aprovin mesures més estrictes per garantir que no hi ha aglomeracions.

Aquest matí, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha considerat que la missa que es va celebrar a la Sagrada Família aquest dissabte va ser “una celebració que no tocava en el moment epidèmic actual”. Ramentol creu que encara que l’acte de beatificació complís tots els requisits establerts en les normatives –i en aquest sentit Salut ha obert un expedient per aclarir-ho–, s’hauria pogut posposar, ja que ara és un moment en què les autoritats sanitàries estan demanant a la ciutadania limitar al màxim la mobilitat, ha raonat.

Comentaris

  De Roquetes vinc 09/11/2020 6:48 pm
  Ni endurir, ni hósties ! S'han de tancar ! No es pot resar a casa? Doncs cap a casa tota aquesta colla !
   Fluski 09/11/2020 9:39 pm
   Això! i els musulmans, sijs, judaistes, etc...també
  L'OBSERVADOE ASTORAT 09/11/2020 7:32 pm
  Con la Iglesia hemos topado, amigo Sancho !
  Anònim 09/11/2020 8:51 pm
  Omella continuarà fent el que li donarà la gana només per menysprear el govern de Catalunya i el govern (de Vichy) de Catalunya no farà res.
  Eulalia Ciutadella 09/11/2020 9:41 pm
  A misses dites, ara correm-hi tots! D'això se'n diu estar a la parra. Salut-Erc "gestiona" de pena. I les mesquites? A veure si el lobby morisc s'emprenya i els retira la moma.
  Con la iglesia hemos topado 10/11/2020 8:51 am
  Colaueta on ets? Resposta: a missa a la sgda família on no hi neva ni Plou!

Nou comentari