Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut decidirà a finals de setmana si Barcelona passa a la fase 3
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest matí que el seu departament decidirà a finals de setmana si recomana que Barcelona i l’àrea metropolitana passin a la fase 3 el pròxim dilluns. En una entrevista als Matins de TV3, Vergés ha assegurat que estan “oberts a avançar el canvi de fase” si es manté la bona evolució dels indicadors epidemiològics, ja que el “seguiment de casos està funcionant”.

Vergés ha insistit que qualsevol decisió es prendrà després de “parlar amb tothom”, en relació amb les reunions periòdiques que el seu departament manté amb Interior, els ajuntaments i els consells comarcals. “És important escoltar el món municipal”, ha dit, ja que són els que tenen més contacte directe amb els ciutadans i són els que poden recollir millor l’estat de la situació en cada moment.

Mobilitat a l’àrea metropolitana

Després de molta confusió, Salut va comunicar aquest dilluns que el Garraf i l’Alt Penedès tornen a formar part de la mateixa regió sanitària que Barcelona i la seva àrea metropolitana, fet que permetrà que els seus habitants es moguin amb total llibertat entre la capital catalana i poblacions com Sitges, Vilafranca del Penedès o Vilanova i la Geltrú.

“Des d’aquest dilluns, Alt Penedès i Garraf queden integrats en la mateixa regió sanitària i en la mateixa fase que Barcelona. Per tant, es permet la mobilitat entre aquests territoris”, ha dit el Servei Català de Trànsit en una piulada en resposta a un usuari. Hores després el departament de Salut va confirmar la informació, acabant així amb les informacions contradictòries que s’havien succeït els últims dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa