Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut admet que hi ha “casos aïllats” de metges que no aprenen català

El departament de Salut ha reaccionat avui al cas del CAP de les Corts, on una metgessa es va negar a atendre en català una noia amb discapacitat intel·lectual que no parla cap altra llengua i que va necessitar que la seva mare fes d’intèrpret amb una doctora que la va atendre d’urgències.

[r:1]

La conselleri assegura que posa a disposició dels metges que venen de fora de Catalunya els recursos que necessiten per aprendre català, però n’hi ha que no hi tenen interès. Es tracta de “casos aïllats”, segons ha admès aquest dimecres el departament en un brevíssim comunicat, amb un to molt asèptic, que intenta respondre al cas del CAP de les Corts.

Segons Salut, “tal com indica la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, el departament de Salut és el responsable de vetllar perquè el català sigui llengua vehicular a tot el sistema sanitari del nostre país. Per tal de dur a terme aquest compliment, el departament facilita als professionals el coneixement de la llengua catalana i també ofereix informació i un curs gratuït de català per als estudiants de fora de Catalunya que venen a fer la residència al nostre país. Malgrat aquestes esforços, hi pot haver casos aïllats que són analitzats i busquem solucions”.

“En aquest sentit, fem un seguiment periòdic amb Plataforma per la Llengua per tal de detectar i resoldre aquests casos”, conclou el text.

Més notícies

Denuncien que una metgessa es nega a atendre una discapacitada en català

Notícia: Denuncien que una metgessa es nega a atendre una discapacitada en català
Comparteix
La mare de la pacient assegura que va haver de fer d'intèrpret perquè la seva filla no sap parlar castellà
Notícia: Denuncien que una metgessa es nega a atendre una discapacitada en català - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Pere IV a octubre 09, 2019 | 21:45
  Pere IV octubre 09, 2019 | 21:45
  Les vostres "explicacions" són patètiques, com ho sou vosaltres mateixos.
 2. Icona del comentari de: isabel a octubre 09, 2019 | 22:06
  isabel octubre 09, 2019 | 22:06
  Aquest comunicat no rescabala el gravíssim tracte rebut perla usuària catalana. La doctora demostra ser una professional sense competència professional ni respecte humà. I els càrrecs polítics de l'administració que toleren passivament aquests comportaments haurien de dimitir.
 3. Icona del comentari de: nèmesi a octubre 10, 2019 | 07:40
  nèmesi octubre 10, 2019 | 07:40
  Mentida podrida. En menys d'una quinzena m'he trobat amb dos metges sud-americans amb els quals m'he vist obligada a parlar en espanyol. Visc a Sabadell i penso denunciar-ho a la Plataforma per la Llengua.
 4. Icona del comentari de: Marta a octubre 10, 2019 | 09:30
  Marta octubre 10, 2019 | 09:30
  quina resposta mes pobra. Pròpia d'una gerència incompetent. La Generalitat no es capaç d'exigir als seus empleats que entenguin la llengua del país? Si la Generalitat no es capaç de defensar els drets dels malalts catalans a la sanitat publica catalana, de que ens serveix? Que pleguin
 5. Icona del comentari de: JordiP a octubre 10, 2019 | 10:25
  JordiP octubre 10, 2019 | 10:25
  Perdoneu, però no es tracta solament de que "no vulguin aprendre català". Hi ha massa casos en que el metge no solament no vol aprendre sinó que ni aprèn ni vol comprendre. De manera que només saludar-lo amb un educat "Bon dia" ja els tens predisposats en contra. I parlo per experiència pròpia. A veure si Sanitat pren nota. No es tracta de que parlin (de fet, igual amb el temps n'aprenen suficient per obrir conversa) sinó de que arribin a comprendre suficient per a permetre que el pacien
 6. Icona del comentari de: Carles a octubre 10, 2019 | 10:51
  Carles octubre 10, 2019 | 10:51
  Molt bé, però amb aquests casos aïllats hi pensen fer alguna cosa o només baixar-se els pantalons i prou com fan sempre ? Tenim uns polítics que no ens els mereixem. Si no saben fer complir la llei als inadaptats que pleguin !
 7. Icona del comentari de: adolf a octubre 10, 2019 | 15:20
  adolf octubre 10, 2019 | 15:20
  La solució es no sortir de la consulta fins que es respecti el dret a expressar-se en català i sinó que busquin un traductor en cas contrari que vinguin els mossos a treure'm , segur a les hores que ho solucionen.
 8. Icona del comentari de: Anna a octubre 10, 2019 | 21:23
  Anna octubre 10, 2019 | 21:23
  No es sols el catalá, sino el tracte que va donar a una pacient amb discapacitat i envian-la a casa "que tome manzanilla"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa