Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Sagrada Família formarà part dels llums de Nadal del passeig de Gràcia
  • CA

Els llums de Nadal de passeig de Gràcia seran, entre altres, estrelles de dos metres de diàmetre inspirades en l’estrella de la torre de la Verge Maria de la Sagrada Família. Així ho ha manifestat en una roda de premsa el president de l’Associació del Passeig de Gràcia, Lluís Sans, qui també ha detallat que els llums d’enguany estaran inspirats en l’estil de l’arquitecte Antoni Gaudí, pare d’edificis emblemàtics de la ciutat com la Pedrera o la Casa Batlló. Amb aquesta proposta, ha afegit, l’entitat del passeig de Gràcia vol recuperar “l’orgull de pertinència” a Barcelona.

A part de les 35 estrelles de dos metres, hi haurà unes altres 60 estrelles de 12 puntes als laterals i 3.000 tires de llum que estaran compostes per petites estrelles. “Serà un cel de 1.001 estrelles”, ha celebrat Sants. Pel que fa a l’encesa dels llums, tindrà lloc a partir de les 17.30 hores del pròxim 24 de novembre. El pressupost que es destinarà als llums de Nadal del passeig de Gràcia és de 180.000 euros anuals, dels quals 90.000 els assumirà l’Ajuntament i la resta l’Associació del Passeig de Gràcia.

Les llums s’apagaran una hora abans aquest any

Per tal d’estalviar energia, enguany s’apagaran una hora abans que l’any passat. És a dir, de diumenge a dijous a les 22 hores, els divendres i els dissabtes a les 23 hores i els dies festius de Nadal a les dues de la matinada. També és important destacar que la instal·lació té una potència de 0,31 watts per metre quadrat, la qual cosa és “30 vegades menys” el permès per l’Ajuntament. La potència total és de 24 kilowatts, que Sans ha posat al nivell de consum de 10 rentadores.

En aquest sentit, des de l’associació comercial apunten que el cost energètic que el consistori haurà d’assumir en tota la campanya de Nadal és de 1.460 euros. Sobre la mesura d’apagar els llums una hora abans, han recalcat que, segons els seus càlculs, s’estalvien 227 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa