Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Güerri diu que “sembla que comença a baixar” la sisena onada de la Covid
  • CA

El cap del servei de malaties infeccioses de l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha afirmat que “sembla que comença a baixar” la sisena onada de la Covid, que ha elevat els contagis a xifres mai vistes en gairebé dos anys de pandèmia. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Güerri ha opinat que, en la situació actual, “no faltaran moltes més mesures” per frenar l’expansió de la malaltia. Al mateix temps, però, ha advertit que no és el moment de suavitzar les restriccions vigents.

“Fer-ho seria deixar les portes obertes al virus perquè continui progressant i que faci un creixement exponencial descontrolat que ens exposaria, per petit que fos el percentatge de nous positius, a formes greus de la malaltia i a col·lapsar el servei sanitari”, ha advertit el metge. En tot cas, Güerri ha indicat que “la situació és ara radicalment diferent” a la de temps enrere.

“Les dades d’infeccions comunitàries estan començant a aplanar-se i a baixar”, ha analitzat el coordinador d’hospitalització de Covid a l’Hospital del Mar. Güerri ha explicat que als complexos hospitalaris es registra “molta feina i dificultat per ubicar pacients, però no és una situació de saturació ni de descontrol, tot i que es prenen mesures per ampliar àrees Covid i modificar calendaris d’intervencions quirúrgiques perquè hi ha molta Covid”.

L’Hospital del Mar ha arribat a tenir més de 100 treballadors en quarantena aquesta setmana. “Però no és la situació que vivíem al juliol passat o fa un any enrere” ha comparat Güerri, que sí que ha recalcat que l’expansió d’òmicron ha dut l’atenció primària a “estar pràcticament en col·lapse perquè està literalment a tot arreu”.

Alhora, ha tret ferro a la decisió de limitar els confinaments de grups escolars només quan es detectin almenys cinc casos positius a classe. “Si es confina en detectar un sol positiu seria literalment no iniciar l’escola. Hi haurà molts casos en les primeres setmanes. En aquest cas, serà el mal menor”, ha opinat Güerri

Per altra banda, Güerri ha defensat que la tercera dosi de la vacuna passi a considerar-se la pauta completa. “La malaltia ha canviat radicalment. El virus ha canviat però també com reaccionem les persones, i l’efecte és la vacuna”, ha argumentat.

Més notícies
Excavació arqueològica dins dels vestigis d'una de les llars del segle XVIII al Born Centre Cultural / Jordi Play
Rànquing dels museus i equipaments culturals més visitats de Barcelona
Notícia: Rànquing dels museus i equipaments culturals més visitats de Barcelona
Comparteix
L'any 2021 1,9 milions de persones ha visitat alguns dels espais dedicats a la cultura que hi ha a la ciutat
Una sala interior d'una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) / ACN
Barcelona redueix l’atur el doble de ràpid que Madrid en l’últim any
Notícia: Barcelona redueix l’atur el doble de ràpid que Madrid en l’últim any
Comparteix
En 12 mesos el nombre de desocupats ha disminuït un 32,5% i ara hi ha 63.383 persones sense feina

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa