Robatori i agressió al costat del Camp Nou: “Ens van llançar ampolles de vidre”

El pare ha rebut dos punts de sutura a una cella i el fill, de dos anys, tres punts a un braç

El Muhammad Akhtar va viure ahir, després de 10 anys amb una botiga de queviures al costat del Camp Nou, un robatori amb diverses agressions. “Van venir directament a pegar-nos, eren quinze o vint, i ens van llançar ampolles de vidre”, explica dotze hores després dels fets al TOT Barcelona. A ell i a la seva família els van atacar un grup d’ultres minuts abans del partit del Barça contra el Sevilla. Com a resultat, li ha quedat un trau que ha necessitat dos punts de sutura a sobre de la cella esquerra.

Al seu fill de dos anys li han calgut tres punts per un tall al braç dret. Estava assegut a una cadira mentre el pare treballava. Les cures les van rebre a l’Hospital del Sagrat Cor després de presentar-s’hi ells mateixos. Durant l’atracament hi havia també la seva dona i la seva neboda de 7 anys –qui té una petita ferida superfial a una mà–. 

[r:1]

Els fets que van motivar el robatori i l’agressió va ser haver caçat, minuts abans, uns clients enduent-se cerveses sense pagar. En retreure-los els fets, els individus van marxar visiblement molestos. Després, van tornar acompanyats i va començar el saqueig. Es van endur al voltant de 700 euros en efectiu i diverses ampolles de licor. 

Restes de sang per l'atac patit ahir, tant a un mocador com a la paret | David Cobo

Restes de sang per l’atac patit ahir, tant a un mocador com a la paret | David Cobo

Aquest matí, tot i la neteja que va fer ahir el gerent de la botiga, encara hi havia vidres, restes de sang i productes escampats a terra. “Les càmeres no van gravar res perquè no les tenia connectades, però ja he après la lliçó”, relata el dependent. Segons detalla, només va poder veure bé “dues o tres cares” perquè tot va passar molt ràpid.  El que desconeix és si els agressors formaven part dels ultres vinculats als Boixos Nois que s’agrupen als Jardins de Bacardí abans dels partits. “Aquí dins hi ha molta feina i no sabem què passa fora, no sé qui eren”, aclareix Akhtar. Amb els nervis de la situació, no recorda la vestimenta dels agressors. Però per la manera de parlar, garanteix que “no eren de Sevilla”.

Tampoc no té clar si el seu origen, pakistanès, té alguna relació amb l’atac. No recorda cap insult concret en clau racista. De moment, va posar una primera denúncia a la Guàrdia Urbana i ara espera a poder-ho fer als Mossos d’Esquadra. “Aquest matí m’han dit que hi havia molta gent, que hauria d’esperar, així que tornaré a la tarda”. Encara i així, fonts dels Mossos detallen que ja hi ha una investigació en marxa, que s’acabarà de completar amb la declaració oficial de la víctima. 

Agressions, la primera vegada

Ahir a la nit la botiga havia quedat feta un caos, les fruïtes i l’alcohol vessat de les ampolles de vidre ocupaven bona part de les rajoles de dins. Aquest matí encara quedaven algunes zones enganxifoses a l’hora de trepitjar-les. També es podien veure a terra xiclets, brossa i un cartell que diu “Jo no venc alcohol a menors”. El Muhammad ho ha començat a arreglar mentre parlava amb els veïns i comerciants del voltant. Molts s’hi han apropat a saludar, a donar-li ànims o a comentar que ahir va sortir a un diari o un altre.

El gerent de l’establiment recorda que fa molts anys –”uns nou”–, poc després d’haver obert el negoci, va viure incidents semblants. Sempre estaven relacionats amb els intents de robatori. Ara bé, mai s’havia agreujat la situació fins arribar a patir agressions físiques com les d’aquesta última ocasió. Ahir, en un moment del forcejament, a més de la caixa registradora, van agafar-li la bossa que penjava del seu coll, on guardava bitllets petits per donar canvi. La bandolera, aquest matí, encara estava trencada. És un més dels objectes malmesos que mostren el pas salvatge d’un grup que va marxar indemne dels llocs dels fets.

Més informació

Nou comentari