Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La revolta de 100 entitats que volen que les motos marxin de les voreres
  • CA

Primer eren al voltant de 40 entitats. Ara ja en són 100. Es tracta del nombre d’entitats adherides a la iniciativa ‘Recuperem Les Voreres | Fem fora les motos de les voreres, que demana que les motos tinguin prohibit aparcar a les voreres dins l’Ordenança de Circulació de Vehicles i Vianants. La idea és aprovar-la en les pròximes setmanes.

La iniciativa la van impulsar les entitats Catalunya Camina, ECOM, BACC, FAVB, Eixample Respira, PTP, P(A)T i Revolta Escolar i ara també li donen suport altres com Comissions Obreres, Ecologistes en Acció i Elite Taxi, entre altres. Per tal de fer efectiva, amb més facilitat, la demanda de la iniciativa, les entitats proposen que la prohibició s’apliqui d’aquí a un any perquè així “l’administració i els usuaris de motos puguin preparar-se pel canvi”. També proposen que les motos tinguin altres espais per aparcar, com els que tenen els cotxes: “zona verda, zona blava i càrrega/descàrrega fora d’horari”.

Des de Recuperem ‘Les Voreres | Fem fora les motos de les voreres’ recorden que demanen aquesta mesura en un context d’emergència climàtica. “Fa indispensable desincentivar l’ús d’aquest tipus de vehicles i afavorir els modes de transport sostenibles, sent caminar el més prioritari de tots ells”, diuen fent també referència a les persones que moren en accidents de moto. En el 2022 el nombre de víctimes mortals va ser 16.

26.000 metres quadrats d’espai públic ocupats

Una altra part de l’argumentari de la prohibició el van compartir les entitats fa unes setmanes. Concretament, avisaven que hi ha 90.000 motos i ciclomotors aparcades a les voreres dels carrers de Barcelona que no compleixen les condicions establertes a la normativa municipal. Un clar exemple són les motos que, tal com es va denunciar, aparcaven fa unes setmanes a la part pacificada del carrer de Consell de Cent, que s’emmarca en el projecte de la Superilla Eixample. En aquest sentit, les entitats van estimar que aquests vehicles estarien ocupant uns 26.000 metres quadrats d’espai públic.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Angelblau a febrer 23, 2023 | 11:15
    Angelblau febrer 23, 2023 | 11:15
    Podríem fer extensible la demanda a les bicicletes dons també ocupant espai a les voreres.
  2. Icona del comentari de: Joan Ignasi a febrer 24, 2023 | 08:43
    Joan Ignasi febrer 24, 2023 | 08:43
    Com a usuari de la moto estic d'acord en prohibir el seu estacionament damunt la vorera. Em fa vergonya veure com molts companys pugen o baixen de la vorera amb el motor en marxa i pujats al damunt de la moto amb l'excusa de que pesa molt, tots som vianants abans que motoristes. Celebro la decisió!
  3. Icona del comentari de: Xesco a febrer 24, 2023 | 09:13
    Xesco febrer 24, 2023 | 09:13
    Van boixos per cobrar aparcament a les motos. És l'objectiu real de tot plegat. Per cert, les terrasses de bar no ocupen res?
  4. Icona del comentari de: Tenereitor a febrer 26, 2023 | 11:35
    Tenereitor febrer 26, 2023 | 11:35
    Les motos són infinitament més ecològiques que una flota d'autobusos deambulant vuits i molt més solidàries que patinets i bicicletes que no paguen impostos ni respecten les normes de circulació. Però tot s'hi val per aquesta panda d'indocumentats ecologetes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa