Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El retorn de l’oci nocturn rebaixa els incidents destacats
  • CA

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha explicat més detalls sobre les detencions produïdes arran dels delictes comesos durant les festes de la Mercè i del barri de Sarrià. Si bé la setmana posterior als macrobotellots de plaça Espanya i el Bogatell s’havia comunicat oficialment la detenció de 70 persones vinculades a aldarulls i robatoris, ara Elena ha elevat la xifra fins als 90 arrestats. Ho ha fet en una entrevista al programa Via lliure de Rac1, on també ha apuntat que “un terç dels detinguts són persones menors d’edat”.

L’estadística va molt en la línia dels detalls coneguts anteriorment. En el primer balanç, que únicament englobava els incidents de la Mercè, 21 dels 70 arrestats eren menors d’edat. El més petit, de 13 anys. Ara s’ha sabut que s’ha mantingut la proporció també amb l’afegitó del dispositiu de reacció als fets de la Festa Major de Sarrià. “En alguns casos es tracta de comportaments incívics i en altres casos, de fets delinqüencials”, ha reblat el conseller Elena. També ha remarcat que “hi ha joves molt joves”, però no ha especificat les edats dels detinguts.

En tot cas, el màxim responsable del departament d’Interior ha remarcat que preveu que la situació al voltant de les festes a l’espai públic “s’anirà normalitzant en la línia del que passava altres anys”. Perquè això acabi sent així ha considerat que l’oci nocturn juga un paper clau, ja que permet “diversificar els ciutadans que decideixen practicar l’oci”. De fet, arran de les noves mesures que han permès la reobertura de les discoteques aquest cap de setmana, Joan Ignasi Elena ha apuntat que no té constància de cap incident destacat al país, al contrari del que havia passat les setmanes anteriors. Així, el conseller ha recordat que “els botellots han existit sempre” però ha matisat que la novetat és que ara passaran a ser “menys nombrosos”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a octubre 09, 2021 | 11:04
    ciutadà octubre 09, 2021 | 11:04
    Ja ho diuen que, a voltes, és pitjor el remei que la malaltia. Ara ha quedat demostrat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa