Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Reobre el Rebost Solidari sense saber quant temps continuarà
  • CA

El projecte Rebost Solidari de Gràcia, que va néixer el 2016, va tornar aquest dimarts a aixecar la persiana després d’haver estat tancat durant el passat el mes de setembre per manca de finançament. Tal com ha informat betevé, però, només ha rebut per part de l’Ajuntament la inversió necessària per continuar obert fins a finals d’any. Per tant, a partir del 2023 no sabrà quant temps podrà continuar obert. Davant d’aquesta fràgil situació, els seus integrants demanen a l’Institut Municipal de Serveis Socials que els els ajudi amb el finançament.

Tal com ha informat el mateix mitjà, la subvenció que ha rebut és d’un total de 20.000 euros. Però si les despeses es miren en funció del que el Rebost Solidari gasta cada mes, no és tant. Des de Gràcia Participa, l’entitat que hi ha darrere del Rebost Solidari de Gràcia, han informat betevé que són de 4.000 euros. “En el moment que no tinguem diners per cobrir aquestes despeses ens veurem obligades a abaixar la persiana”, van afirmar des del projecte solidari que facilita aliments a famílies vulnerables.

“Sense un compromís de l’administració, serà molt difícil continuar”

Gràcia Participa va llençar un crit d’alerta sobre la viabilitat del projecte el passat setembre, quan va reunir els seus voluntaris per “compartir la situació econòmica crítica” en la que assegurava trobar-se. “Sense un compromís de l’administració serà molt difícil seguir amb el projecte veïnal solidari”, lamentaven llavors els seus integrants.

La iniciativa veïnal va rebre en aquell moment el suport d’algun partit polític de l’oposició. Per exemple, per part seva, la presidenta del grup municipal de Junts, Neus Munté, va demanar al govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni una reforma del sistema de subvencions a les entitats socials. També va recordar que calia buscar una “solució urgent” per garantir el futur del Rebost Solidari de Gràcia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa