Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una iniciativa solidària que agonitza a Gràcia reclama el suport de Colau
  • CA

El projecte Rebost Solidari de Gràcia, que va arrencar el 2016, perilla. Els recursos no són suficients per mantenir la seva activitat i les negociacions amb l’Ajuntament de moment no han donat resultats. L’entitat que gestiona aquest recurs va reunir els seus voluntaris i voluntàries aquesta setmana per “compartir la situació crítica econòmica” en la que assegura trobar-se”. “Sense un compromís de l’administració serà molt difícil seguir el projecte veïnal solidari”, lamenten.

El rebost no ha obert aquest setembre per manca d’aliments i ara fa mans i mànigues per reobrir el 4 d’octubre. L’entitat ha enviat un SOS i ha denunciat que no té suport de les administracions per mantenir l’activitat. Responsables de l’entitat han declarat al diari L’independent de Gràcia que les ingressos per ajudes de l’administració suposen un 20% del pressupost i creuen que necessitarien que fos representés el 50%.

Junts reclama canvis en les subvencions per donar aire a les entitats

Aquesta iniciativa veïnal ha rebut ja el suport d’algun partit polític de l’oposició. La presidenta del grup municipal de Junts, ​​Neus Munté, ha demanat al Govern d’Ada Colau una reforma del sistema de subvencions a les entitats socials, i que busqui una “solució urgent” per mantenir el Rebost Solidari de Gràcia.

En un comunicat de la formació aquest divendres, Munté ha recordat que la normativa permet que les entitats socials puguin rebre subvencions bianuals, cosa que creu que els donaria estabilitat pressupostària i més facilitats en la gestió del dia a dia, i reduiria la burocràcia per centrar-se més en l’activitat.

Al mateix temps, Munté ha lamentat que aquest setembre hagi iniciat amb la notícia del tancament temporal de Rebost Solidari de Gràcia fins a primers d’octubre a causa de “problemes de sostenibilitat econòmica derivats dels pagaments endarrerits i de l’insuficient suport que rep l’Ajuntament de Barcelona” .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa