Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Reivindiquen l’atac que va paralitzar un hospital i un CAP de Barcelona

El grup de pirates Gold Dupont ha reivindicat l’atac al sistema informàtic que va paralitzar l’Hospital Dos de Maig de Barcelona i el CAP de la Sagrada Família. A més, els delinqüents han publicat material sensible dels usuaris del centre mèdic, segons diu el diari ARA. Serien dades dels pacients, fotografies de DNI i informes mèdics de tots ells.

El ciberatac que es va produir divendres de la setmana passada també va afectar l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí i el del Creu Roja de l’Hospitalet de Llobregat, causant problemes en el servei de sis centres sanitaris més com a mínim.

Publiquen 52 GB d’informació

Segons informa l’ARA, el Consoci Sanitari Integral (CSI), el Departament de Salut i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya han admès a aquest diari que han perdut temporalment la informació dels seus pacients i que estan treballant per recuperar-les. De moment, el CSI ha creat una copia de seguretat al núvol i ha activat el el pla de contingència per mantenir les tasca assistencial essencial, mentre treballen per minimitzar l’impacte de l’acció pirata.

Mentrestant, els pirates han publicat 52 GB de dades i els experts alerten que podrien tenir més informació guardada. En aquest sentit, aquest grup sempre actua exigint un rescat a canvi de retornar la informació robada, que acostuma a ser molt sensible. La publicació d’aquestes dades podria ser una acció dirigida al CSI perquè pagui el possible rescat, una forma de pressió per por a què surti a la llum cap altre informació.

Alerta amb el correu electrònic

Per tot plegat, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i l’Agència de Ciberseguretat treballen a contrarellotge per acabar amb el problema. Alhora, també han demanat als usuaris dels centres afectats que tinguin molta cura i parin atenció davant possibles informacions que podrien arribar als seus correus electrònics “per evitar possibles suplantacions”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a octubre 11, 2022 | 21:42
    FRAN BCN octubre 11, 2022 | 21:42
    Quin fàstic de gentussa. I la policia no pot.fer Interpol?
  2. Icona del comentari de: Observador a octubre 12, 2022 | 08:12
    Observador octubre 12, 2022 | 08:12
    Les dades guardades al ciberespai estan tan segures com un pot de caramels a la porta d'una escola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa